Najnovije vesti

ŠOKANTNO OTKRIĆE POLICIJE: Šever overio profesora pa se ubio ispred Narodne skupštine
Foto: Facebook, Nemanja Nikolić

UŽAS

ŠOKANTNO OTKRIĆE POLICIJE: Šever overio profesora pa se ubio ispred Narodne skupštine

Crna Hronika

Vlastimir Šever (42) iz Stare Pazove ubio je hicem u potiljak
Dejana Ilića (48), a posle tri sata je iz istog pištolja presudio sebi na stepeništu parlamenta u Beogradu

Vlastimir Šever (42), preduzetnik iz Stare Pazove, koji se preksinoć ubio ispred Narodne skupštine u Beogradu, samo tri sata ranije je u Staroj Pazovi ubio Dejana Ilića (48), profesora DIF!

Ilustracija
Ilustracijafoto: Nemanja Nikolić, Damir Dervišagić

Šever je u četvrtak oko 16 sati hicem iz pištolja usmrtio Ilića u mestu Gajićka bara, a zatim je otišao u centar Beograda i pucao sebi u usta iz istog oružja na stepeništu parlamenta.

- Telo Dejana Ilića nađeno je prekjuče popodne. Leš sa raznetom glavom, koji je plutao po površini vode, uočio je ribar. Odmah je pozvao policiju. Otkriveno je da je Iliću ispaljen metak u potiljak, a kako pored njega nije bilo oružja, inspektori su odmah shvatili da je reč o ubistvu i pokrenuli su istragu. Samo tri sata nakon ovog zločina Beograđane je šokiralo samoubistvo Vlastimira Ševera - kaže izvor i nastavlja:

- Kod Ševera u džepu nađeno je oproštajno pismo, u kome je on naveo da se na očajnički korak odlučio jer je zapao u lične probleme. Policija je ubrzo shvatila da su ubistvo profesora i samoubistvo Ševera povezani, pa su uporedili metak nađen na mestu ubistva i metak nađen ispred Skupštine. Veštačenje je pokazalo da su oba metka ispaljena iz istog oružja - objašnjava naš izvor iz istrage.

Policija ispituje motive brutalnog zločina.

foto: Damir Dervišagić

Zajednički biznis

- Šever i Ilić su imali zajednički biznis, prodavali su poljoprivredne mašine i automobile. Pretpostavlja se da su se kobnog dana našli kod Gajićke bare, koja je inače zabačena i udaljena od kuća. Postoji mogućnost da je Šever, koji je bio u dugovima, dugovao i profesoru. S druge strane, nije isključeno ni da je bilo obrnuto - objašnjava izvor.

Inače, Vlastimir Šever bio je višestruki povratnik u vršenju krivičnih dela, naročito u oblasti privrednog kriminala, ali i imovinskih delikata, a pre dve godine bio je i hapšen. - U Staroj Pazovi je imao firmu „Luks“, koja je pružala usluge održavanja objekata i bavila se proizvodnjom predmeta od metala. Bio je i vlasnik rentakar agencije i agencije za registraciju. Međutim, on je prevario više ljudi za ogromne novčane iznose, te se zato sklonio iz Stare Pazove. Najverovatnije se u Beogradu krio - kaže izvor i dodaje da je Šever bio hapšen 2017, zajedno sa jednom izvršiteljkom, zbog utaje poreza i zloupotrebe položaja. - Bio je oženjen i imao je dvoje male dece - rekle su juče Vlastimirove komšije.

Plagijator

S druge strane Dejan Ilić radio je na DIF od 1997. kao vanredni profesor za korektivnu gimnastiku, ali mu je u oktobru prošle godine Senat Univerziteta u Beogradu poništio diplomu. Kako je tada bilo navedeno, Iliću je izrečena javna osuda zbog plagiranja doktorske disertacije. - Neki kažu da je važio za svađalicu. Onako, bio je drčan i bučan - kaže izvor.

Slike s poznatima: U društvu s Ivanom Španović

Sudeći po Fejsbuk profilu Dejana Ilića, on je bio otac dvoje dece. Neretko je objavljivao slike sa decom, a sin je, kao i on, bio uspešni mladi sportista, pa se Ilić često hvalio sunovljevim uspesima. - Dejan se u mladosti bavio rukometom, a njegov sin je odabrao košarku - kaže izvor i dodaje da je Dejan voleo da se kreće u društvu poznatih, pa je tako na Fejsbuk kačio fotografije sa atletičarkom Ivanom Španović i glumcima iz serije „Državni posao“.

foto: Facebook

Kurir / J. Rafailović - J. Ivić

Foto: Nemanja Nikolić, Facebook

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...