ŠARIĆEV KUM IMAO SUDAR KOD UŽIČKE POŽEGE: Nebojša Jestrović (49) povređen u udesu na svoj rođendan
Foto: Dado Đilas

krenuo u Crnu Goru

ŠARIĆEV KUM IMAO SUDAR KOD UŽIČKE POŽEGE: Nebojša Jestrović (49) povređen u udesu na svoj rođendan

Crna Hronika -

Nebojša Jestrović (49), kum Darka Šarića (49) i njegov prijatelj od detinjstva, imao je saobraćajku 1. januara u mestu Jelen Do kod Užičke Požege.

On se tog dana svojim automobilom sudario s vozilom, za čijim je volanom bila žena i prava je sreća da niko nije nastradao.

- Jestrović je tog dana krenuo u Crnu Goru, u Pljevlje, ali je na magistrali došlo do sudara. Nezgoda se dogodila baš na njegov rođendan. On je bio ugruvan, ali se oporavio, dok je automobil još na popravci - kaže izvor.

Jestrović se juče pojavio u Specijalnom sudu u Beogradu u kojem su Šarić i još 17 osoba optuženi za pranje 22 miliona evra. Suđenje je odloženo jer je izostao Oliver Dojčinović, Šarićev advokat po službenoj dužnosti. Sudija Siniša Petrović saopštio je da je 45 minuta pre početka suđenja u sud stigao dopis u kojem ih je Šarićev advokat obavestio da ne može da dođe, jer je povredio desnu nogu.

- Advokat Dojčinović je poslao dopis iz Kliničkog centra „Bežanijska kosa“ u kojem se navodi da je povredio desnu nogu prilikom dizanja teškog predmeta - rekao je sudija Petrović i dodao da je u sud stigao izveštaj o povredi lekara s ortopedije.

Sud je potom privremeno razdvojio postupak protiv Jestrovića, kako bi se veštak neurolog izjasnio o tome da li je on sposoban da prati suđenje. Na predlog Jestrovićevog advokata Dejana Lazarevića, taj deo suđenja je, zbog zaštite ličnosti njegovog klijenta, bio zatvoren za javnost. Postupak protiv njega je privremeno razdvojen, pa su ostali napustili sudnicu. Veštak je izjavio da je Jestrović sposoban da prati proces.

Sudija Siniša Petrović je juče naglasio da je u višegodišnjem procesu za pranje para bilo zakazano 139 suđenja, od čega je 118 održano, a 21 odloženo. On je posebno zamerio odbrani i okrivljenima da su oni odgovorni što 21 pretres nije održan. Međutim, Jestrović je izjavio da to nije tačno i da je čak 12 suđenja odloženo na zahtev suda. Suđenje se nastavlja 18. februara.

(Kurir.rs/ Alo, D. Ć./FOTO: Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track