Najnovije vesti

15 OPTUŽENIH ZBOG PREVARA SA KATASTROM: Lažnom dokumentacijom knjižili stanove
Foto: Shutterstock

pali!

15 OPTUŽENIH ZBOG PREVARA SA KATASTROM: Lažnom dokumentacijom knjižili stanove

Crna Hronika

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv 15 okrivljenih zbog prevara prilikom knjiženja stanova u katastru nepokretnosti, korišćenjem lažne dokumentacije.

Optuženi su Zoran Ranković, Aleksandar Lalić, Vladimir Milanović, Goran Đurđević, Nikola Jolović, Darko Živković, Dragan Negovanović, Petar Miščević, Jožef Pavlov, Zićri Bašić, Nemanja Vučićević, Milanka Dulović, Snežana Đurčković, Darko Dulović i Igor Branković.

Njima se na teret stavljaju krivična dela - udruživanje radi vršenja krivičnih dela i prevara, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Ovu optužnicu, koja još nije pravosnažna, potvrdilo je krivično vanraspravno veće Specijalnog suda, a sada je u toku žalbeni postupak.

Optuženi se terete za prevere prilikom knjiženja stanova u katastru nepokretnosti, korišćenjem lažne dokumentacije o prethodnom osnovu sticanja spornih stanova.

Sumnja se da je ova kriminalna grupa koristila stanove na teritoriji grada Beograda, čiji su vlasnici preminuli i mahom su bili bez naslednika, tako što su sa lažnom dokumentacijom knjižili stanove u zemljišne knjige Republičkog geodetskog zavoda na nekog od pripadnika grupe ili na osobe povezane s njima.

Potom su ih prodavala ispod tržišne cene.

Policija je nakon hapšenja saopštila da su u stanovima osumnjičenih pronađeni falsifikovani ugovori o kupoprodaji, ugovori o otkupu stanova, potvrde da su u celosti isplaćeni stanovi i više desetina falsifikovanih pečata državnih institucija, kojima su overavali lažnu dokumentaciju.

Među optuženima je i radnik pogrebnog preduzeća, koji je sumnjiči da je grupi prevaranata javljao informacije o pokojnicima.

Tanjug

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...