VOĐA ŠKALJARACA POD SPECIJALNIM MERAMA U ZATVORU: Jovan Vukotić u samici, Kavčani ga izviždali
Izručen u strogoj tajnosti... Jovan Vukotić, Foto: Printscreen/ Instagram, Dan

SPUŽ

VOĐA ŠKALJARACA POD SPECIJALNIM MERAMA U ZATVORU: Jovan Vukotić u samici, Kavčani ga izviždali

Crna Hronika -

Bezbednost: Zatvorski stražari 24 sata stoje ispred ćelije u kojoj je smešten Kotoranin. On nema kontakt s pritvorenicima i u šetnje ide sam

Jovan Vukotić (39), navodni vođa škaljarskog klana, koji je u subotu iz Srbije izručen Crnoj Gori, već dva dana se nalazi u spuškom zatvoru, i to pod neviđenim merama obezbeđenja, jer je procenjeno da mu je bezbednost ugrožena!

Vukotić je u subotu uveče, nakon saslušanja u podgoričkom višem tužilaštvu, doveden u pritvorsku jedinicu.

- Doveden je oko 20 sati i sproveden je u ćeliju na trećem spratu istražnog zatvora. Ćelija je pre njegovog dolaska ispražnjena i pretvorena u jednokrevetnu, tako da je sam u njoj. Ispred vrata njegove sobe 24 sata dežuraju stražari - objašnjava izvor i nastavlja:

Nova  adresa... Zatvor u  Crnoj Gori
Nova adresa... Zatvor u Crnoj Gorifoto: printscreen

Moguć napad

- U Spužu trenutno robija nekoliko pripadnika kavačkog klana, koji već šestu godinu ratuje sa škaljarskim. Dok je Vukotić prolazio hodnikom kako bi bio sproveden u ćeliju, neki „kavčani“ su ga izviždali. Ovaj njihov potez mogao bi da se shvati kao najava mogućeg napada na njega.

Naš sagovornik ističe da zbog svega toga nadležni ne žele ništa da prepuste slučaju. - Navodni vođa škaljarskog klana praktično nema kontakt s drugim pritvorenicima. Totalno je izolovan. U šetnje ide isključivo sam, i to u izdvojenom krugu, gde niko ne može ni da ga vidi, a kamoli da ga sretne. Takođe, u njegovu ćeliju ništa ne može biti uneto što direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija prethodno nije odobrio - objašnjava sagovornik.

Imajući u vidu to što su krajem decembra u Beogradu uhapšena četvorica muškaraca koji se sumnjiče da su pokušali da sipaju otrov cijanid u hranu koja se Vukotiću dostavljala u beogradski zatvor, stražari u Spužu sada strogo vode računa i o njegovim obrocima.

- Zbog tog slučaja on će imati strog režim ishrane, odnosno vodiće se računa o ručku koji će dobijati kako bi bio izbegnut rizik od trovanja. Praktično sva hrana koja je namenjena Vukotiću biće pregledana i strogo kontrolisan - kaže izvor i dodaje: - Inače, da je četvorka uhapšena u Beogradu uspela da sipa cijanid u Vukotićev obrok, on bi odmah preminuo, a sve bi izgledalo kao da je doživeo srčani udar.

Podsetimo, nadležni su i prilikom izručenja Vukotića u Crnu Goru, koje sprovedeno u tajnosti, bili izuzetno oprezni.

Pancir i fantomka

- Bile su organizovane dve pratnje, tako da se nije znalo u kojoj je on. Akciju su obezbeđivali pripadnici specijalnih jedinica dveju policija. Vukotić je helikopterom crnogorske policije transportovan do Pljevalja, odakle je blindiranim vozilom odvezen u tužilaštvo. Tokom saslušanja imao je pancir, a kada su ga izvodili, imao je fantomku - podseća izvor i dodaje da su specijalci naoružani dugim cevima bili u njegovoj pratnji.

foto: Kurir

Vukotić je u Srbiji odslužio 15 meseci zatvora zbog falsifikovanog pasoša

Crna Gora ga je potraživala zbog dva pokušaja ubistva iz 2016. godine

Nakon izručenja određen mu je pritvor do 30 dana

Vukotić je na saslušanju negirao krivicu, tvrdeći da ima alibi

Slobodan Kašćelan napadnut

GAĐALI GA JAJIMA I DEZODORANSIMA

foto: Privatna Arhiva

To što nadležni u Spužu maksimalno vode računa o bezbednosti Jovana Vukotića, ne treba da čudi, pošto je u tom kazamatu u prošlosti bilo incidenata, čiji su akteri bili visokopozicionirani članovi škaljarskog, ali i kavačkog klana. - Slobodana Kašćelana, jednog od navodnih vođa „kavčana“, pritvorenici bliski „škaljarcima“ prošle godine su gađali jajima i dezodoransima, iako je bio sam u ćeliji. Ništa bolje nije prošao ni Igor Božović, visokopozicionirani pripadnik kavačkog klana. Naime, njega je Jovan Jovanović, blizak suparničkom klanu, 2016. godine polio vrelim uljem po licu i rukama dok je prolazio zatvorskim hodnikom - podsetio je izvor.

Likvidacija iza rešetaka

ŠKALJARAC UBIJEN IZ SNAJPERA

foto: Privatna Arhiva

Dalibor Đurić, koji je navodno bio blizak škaljarskom klanu, ubijen je hicem iz snajpera u septembru 2016. dok je išao kroz dvorište spuškog zatvora ka teretani u poluotvorenom odeljenju. U momentu kada je na njega pucano, bilo je još pritvorenika i zatvorenika u dvorištu, a on je pogođen direktno u srce. Ubicu je od Đurića delila samo žičana ograda i brisan prostor, a mogao je da se sakrije u šumi kod reke Zete. Đurić je u Spužu izdržavao kaznu zbog iznude.

Kurir.rs/ ekipa kurira Foto: Printscreen/ Instagram, Dan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track