JOTKA OPTUŽEN ZA UBISTVO ŽDROKINCA: Podignuta optužnica protiv osam osoba zbog likvidacije u Kruševcu
Optuženi... Zoran Jotić Ubijen... Dejan Stanković, Foto: Privatna Arhiva

ZLOČIN

JOTKA OPTUŽEN ZA UBISTVO ŽDROKINCA: Podignuta optužnica protiv osam osoba zbog likvidacije u Kruševcu

Crna Hronika -

Kriminal: Zoran Jotić ponovo će sesti na optuženičku klupu, zbog likvidacije Kruševljanina Dejana Stankovića (71), iz avgusta 2018.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv Zorana Jotića Jotke (65) i još sedam osoba za više krivičnih dela, među kojima je i ubistvo Dejana Stankovića Ždrokinca (71) u Kruševcu u junu 2018. godine.

Jotka, koji je označen kao vođa kruševačkog podzemlja, i još sedam njegovih saradnika bili su uhapšeni prošle godine, više od godinu dana nakon likvidacije Stankovića.

- Njima se na teret stavlja učestvovanje u ubistvu Stankovića, ali i pranje novca i udruživanje radi vršenja krivičnih dela. Sud je krajem januara potvrdio optužnicu protiv Jotke i njegovih saradnika, ali ona još uvek nije postala pravosnažna - kaže naš izvor.

Podsetimo, Dejan Stanković ubijen je ubrzo nakon likvidacije njegovog sina Vojina (41), kome je ime dao po svom bratu blizancu. - Ždrokinac je pre dve godine izrešetan u kruševačkom naselju Prnjavor, nedaleko od ulaza u hotel „Golf“, i to samo mesec dana nakon što je u kafiću „Arabika“ u centru Kruševca izrešetan njegov sin Vojin. Policija je odmah posumnjala da su ova dva zločina povezana, a nakon istrage utvrđeno je da je u Ždrokinca pucao S. R. (27), i to navodno po Jotkinom nalogu, a navodno je isti mladić likvidirao i njegovog sina - podsetio je naš izvor iz istrage.

Zoran Jotić ranije je osuđivan i na robiji je proveo 15 godina, koliko je iznosila jedinstvena kazna Specijalnog suda u Beogradu u dva predmeta za iznude i reketiranje, kao i za podmićivanje sudije Vrhovnog suda.

Obračuni

UBIO DVOSTRUKOG AGENTA IZ JAR

foto: Privatna Arhiva

Dejan Stanković Ždrokinac bio je označen kao osoba koja je na Đurđevdan 2018. u blizini Prvog osnovnog suda u Beogradu ubila dvostrukog agenta iz Južnoafričke Republike Gorga Darmanovića. Ubijeni je imao crnogorska dokumenta, a inače je rođen u Johanezburgu. Dan posle tog zločina u Kruševcu je likvidiran Stankovićev sin. Porodica Ždrokinca u Kruševcu je bila poznata po umešanosti u kriminal, a navodno su blizanci Dejan i Vojin živeli u Južnoafričkoj Republici i bili u Legiji stranaca.

Kurir.rs/ J. S. - J. I. Foto: Privatna arihva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track