ČETVOROSTRUKO UBISTVO U JABUKOVCU: Na pikavcima je DNK osumnjičene Maje Bađikić
Ona na slobodi, on u pritvoru... Maja Bađikić i Davor Pernić, Foto: Zorana Jevtić, Printscreen Facebook

DOKAZI

ČETVOROSTRUKO UBISTVO U JABUKOVCU: Na pikavcima je DNK osumnjičene Maje Bađikić

Crna Hronika -

Uhapšena je krajem septembra, a posle tri meseca je puštena iz pritvora da se brani sa slobode. Sumnjiči se za teško ubistvo u saizvršilaštvu

Veštačenjem opušaka pronađenih na salašu u Jabukovcu na kojem su ubijeni Raja Kazimirović (72), njegova majka Dragica (93), sestra Ljubinka Oprikić (76) i sestričina Dragana Jozeljić (53) pronađen je DNK profil Maje Bađikić (26), osumnjičene da je sa Davorom Pernićem (35) učestvovala u četvorostrukom ubistvu!

Podsetimo, Pernić je uhapšen u avgustu 2019, osamnaest dana nakon zločina, a posle nekoliko nedelja optužio je udatu ljubavnicu Maju Bađikić da je učestvovala u masakru s njim.

Uhapšena je krajem septembra, a posle tri meseca je puštena iz pritvora da se brani sa slobode. Sumnjiči se za teško ubistvo u saizvršilaštvu.

- Više tužilaštvo naložilo je DNK veštačenje opušaka koji su pronađeni na mestu zločina, a kada su analize stigle, ispostavilo se da se na njima zaista nalaze tragovi Maje Bađikić. Zbog ovoga je tužilac najavio podizanje optužnice protiv nje kao saučesnika u zločinu - kazao je naš dobro obavešten izvor.

Advokat Miroslav Lazić, koji zastupa Bađikićevu, kaže da je obavešten o rezultatu DNK analiza.

- Ne znam ni odakle potiču ti opušci, ni ko ih je našao, niti kako je moguće da se posle šest meseci i različitih vremenskih promena pojave opušci s Majinim tragovima, osim ako nisu podmetnuti - rekao je Lazić za Kurir.

Podsetimo, masakr u Jabukovcu dogodio se 7. avgusta 2019, a Davor Pernić je tvrdio da je to uradio jer mu je trebao novac za operaciju svoje ljubavnice. Na oružju iz kog je pucano nisu pronađeni DNK tragovi Maje Bađikić, već samo Pernićevi. Tokom istrage preslušavani su i njihovi razgovori koje je osumnjičeni snimao, ali nigde nije bilo govora o samom zločinu.

Kurir.rs/ J. I. Foto: Zorana Jevtić, Printscreen Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track