PREVARANT S INSTAGRAMA DOLIJAO U KRAGUJEVCU: Tražio novac za „bolesno dete“
Foto: Vladimir Šporčić

HAPŠENJE

PREVARANT S INSTAGRAMA DOLIJAO U KRAGUJEVCU: Tražio novac za „bolesno dete“

Crna Hronika -

Đ. I. je gotovo osam meseci preko društvenih mreža uspevao da prevari lakoverne

Kragujevčanin Đ. I. (29) uhapšen je zbog sumnje da je prevario građane lažno se predstavljajući na Instagramu kao vlasnik hotela u Švajcarskoj koji nudi posao, ali i kao osoba kojoj je potrebna pomoć za lečenje deteta.

Đ. I. je gotovo osam meseci preko društvenih mreža uspevao da prevari lakoverne.

- Sumnja se da je na Instagramu imao više lažnih profila i u periodu od juna 2019. do februara ove godine, predstavljajući se kao vlasnik hotela u inostranstvu, nudio oštećenima dobro plaćene poslove - priča izvor i nastavlja:

- Upoznavao se uglavnom sa ženama, kojima je je govorio da mu je potrebna novčana pomoć koju mogu da uplate na račun njegovog rođaka.

Pare su mu navodno bile potrebne za lečenje deteta, a nekada je govorio da i njemu treba novac za lečenje jer je imao saobraćajku.

Ovo nije bila jedina „delatnost“ Kragujevčanina, a svoje usluge nudio je i kladioničarima.

- Nudio je i dojave za siguran dobitak u kladionicama, uzimajući novac za tu uslugu koji su mu uplaćivali na ime Stevan Stanić - priča izvor. Đ. I. je sa oštećenima stupao i u telefonski kontakt preko aplikacije Vocap, a novac su mu uplaćivali na tekući račun u njegovom vlasništvu ili na nalog koji je imao u jednoj kladionici.

Kurir.rs/ J. I. Foto: Vladimir Šporčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track