ŠKALJARAC VUKOTIĆ DOBIO CIMERA: Ispred ćelije mu dežuraju 24 sata, niko ništa ne sme da unese, društvo mu pravi Baranin
Foto: Printscreen/ Instagram

8. februara iz Beograda izručen Crnoj Gori

ŠKALJARAC VUKOTIĆ DOBIO CIMERA: Ispred ćelije mu dežuraju 24 sata, niko ništa ne sme da unese, društvo mu pravi Baranin

Crna Hronika -

PODGORICA - Advokati navodnog vođe "škaljarskog klana", Jovana Vukotića, tražili su od Višeg suda njegovo oslobađanje, jer, kako tvrde, ne postoje razlozi zbog kojih bi osumnjičeni za pokušaj ubistva dvojice sugrađana ostao u pritvoru.

Više državno tužilaštvo sumnjiči Vukotića da je, sa nedavno ubijenim Igorom Dedovićem i Milićem Minjom Šakovićem, pokušao da ubije dvojicu članova suprotstavljenog "kavačkog klana" - Miloša Radonjića i Vojina Stupara.

Njima je, kažu, nejasno zašto sudija stavlja na snagu rešenje doneto godinu dana pre nego je Vukotić izručen Crnoj Gori, jer su u međuvremenu saslušani brojni svedoci. Navode da je Vukotić bio u pritvoru u Beogradu, a ne u bekstvu, kada je Crna Gora za njim raspisala poternicu.

Inače, Vukotić koji je Crnoj Gori izručen uz velike bezbednosne mere, od utorka je bio sam u sobi na trećem srpatu spuškog Istražnog zatvora, a sada je dobio društvo. Zatvorske vlasti su kod Vukotića smestili Baranina Edmonda Mustafu.

Zbog navodne Vukotićeve bezbednosne ugroženosti, ispred ćelije 24 sata stoji straža. Vijestima je nezvanično rečeno da u sobu ništa ne može biti uneto bez odobrenja direktora Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milana Tomića. Vukotić je 8. februara iz Beograda izručen Crnoj Gori. Iz bezbednosnih razloga to je učinjeno u strogoj tajnosti.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja