BAKA COKA PISMOM UCENJUJE SUD: Obesiću se ako mi budete sudili
Foto: Nemanja Nikolić

ZLOČIN NA ZVEZDARI

BAKA COKA PISMOM UCENJUJE SUD: Obesiću se ako mi budete sudili

Crna Hronika -

Šokirala Stojanka Stojanović (72), kojoj je juče trebalo da počne suđenje za ubistvo investitora Zorana Trifunovića, otpustila je advokate i nije se pojavila u sudnici, ali je poslala pismo

Stojanka Stojanović (72), poznatija kao baka Coka, kojoj je juče trebalo pred Višim sudom u Beogradu da počne suđenje za ubistvo investitora Zorana Trifunovića (58), izvršeno 2. septembra 2018. na Zvezdari, nije se pojavila u Palati pravde!

Iako baka Coka nije došla u sud, poslala je pismo, a njen sin je naveo „da njegova majka Stojanka nije sposobna da prati suđenje i da se ne oseća dobro“.

Imala operaciju

- Sudiji je dostavljeno pismo koje je baka Coka napisala. Navela je da je imala operaciju kuka, da ne može da dođe, ali i da je za nju suđenje veliki stres i da će, ako bude morala da dolazi na suđenje, „pre da se obesi u šupi“ - otkriva izvor Kurira.

foto: Printskrin

Stojanka Stojanović, podsetimo, juče je trebalo da dođe u sud od kuće, pošto je 30. avgusta prošle godine, posle skoro tačno godinu dana provedenih iza rešetaka, iz Centralnog zatvora prebačena u kućni pritvor s nanogicom. Međutim, kako se nije pojavila, sudsko veće je prihvatilo zahtev koji je njen sin izneo u pismu, a to je da veštaci utvrde da li je njeno zdravstveno stanje takvo da ona može da prati suđenje.

Podsetimo, za ubistvo investitora nasred Vučićevog prolaza na Zvezdari Coki preti 15 godina zatvora.

Zločin koji je šokirao Srbiju, podsetimo, zabeležile su i kamere, a na snimku se vidi kako Stojanka, s kačketom na glavi i cegerom u ruci, ide ulicom, kad iz suprotnog smera nailazi investitor. Ona mu prilazi i, kad su bili sasvim blizu, ona gura ruku u ceger, vadi pištolj i puca mu u vrat. Kad je pao, pucala mu je u stomak, a zatim prišla čoveku, koji je već ležao na ulici, i ispalila mu još jedan metak u glavu. Nakon toga, vratila je pištolj u ceger i mirno odšetala kući, gde je i uhapšena.

Dugogodišnji sukob

- Pošto je kao profesionalac overila žrtvu nasred ulice, Coka se hladnokrvno vratila kući, našminkala se, doterala i zaspala. Tako je dočekala policiju - podseća sagovornik.

Posle hapšenja, njen sin Marko Stojanović izjavio je da je ona bila godinama u sukobu sa investitorom, tvrdeći da je on Coku prisiljavao da mu proda plac i kuću jer je na tom mestu hteo da gradi.

Zastupnik porodice OPTUŽENA VRŠI OPSTRUKCIJU

Advokat Slobodan Ružić, koji zastupa ćerku ubijenog investitora, rekao je juče za Kurir da smatra da je nedolazak Stojanke Stojanović opstrukcija postupka.

- Sin je sudu dostavio informaciju da je nesposobna i tražio veštačenje. Takođe, nisu joj se pojavili ni branioci, jer im je pred suđenje otkazala punomoćje i zbog svega toga ja smatram da se radi o opstrukciji postupka. Apsurd u celoj ovoj situaciji jeste da je ona pisala i predsedniku Višeg suda da traži suđenje u razumnom roku, jer postupak već dugo traje, a onda se nije pojavila - kaže zastupnik ćerke investitora.

Kućni pritvor

BOLESNA SAM, LOŠE MI JE

Baka Coka, koja je juče izostala sa suđenja, rekla je juče medijima da se ne oseća dobro i da je vrlo bolesna.

- Loše se osećam, jako sam bolesna. Ne mogu na nogama da stojim, ne mogu da hodam, pijem puno lekova. Ja sam kod lekara non-stop - rekla je juče za medije Coka, tvrdeći da ne zna ko je obavestio sud da je bolesna.

(Kurir.rs / Jelena Spasić / Foto:Nemanja Nikolić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track