ZAPALJEN DŽIP GRUJINE UDOVICE: Skupoceni rendž rover poliven benzinom i potpuno izgoreo
Uništen... Ostaci „rendž rovera“, Foto: Ana Paunković, Privatna Arhiva

OTKRIVAMO: KO JE NA METI NAPADAČA

ZAPALJEN DŽIP GRUJINE UDOVICE: Skupoceni rendž rover poliven benzinom i potpuno izgoreo

Crna Hronika -

Požar: Nepoznata osoba polila benzinom skupoceno vozilo Nine Grujović, žene pokojnog Nenada Grujovića, poznatijeg kao Crni Gruja, nekada visokopozicioniranog člana Kekine grupe

Džip koji je zapaljen u Ulici Vojislava Ilića u Beogradu vlasništvo je Nine Grujović (34), udovice Nenada Grujovića, poznatijeg kao Crni Gruja, koji je bio visokopozicionirani član Kekine grupe, saznaje Kurir.

Podsetimo, skupoceni džip „rendž rover“ skoro je potpuno izgoreo u ponedeljak oko četiri sata ujutru.

Snimci s kamera

- Grujovićeva udovica videla je požar koji je izbio usred noći sa terase zgrade pored koje je bio parkiran. Odmah je pozvala policiju i vatrogasce. Uprkos brzoj reakciji, vozilo je uništeno, a ženi je pozlilo - priča izvor:

- Vlasnica automobila ispričala je inspektorima da ne zna ko bi mogao da zapali džip. Navodno, ona nije dobijala pretnje i bila je u šoku kada je videla gotovo potpuno izgoreo auto. Zasad se ne zna koji bi motiv mogao da bude, ali se ne isključuje mogućnost da je u pitanju opomena. O čemu je tačno reč utvrdiće istraga - kaže izvor Kurira upućen u slučaj i objašnjava da se ne isključuje ni mogućnost da je automobil koji pripada Nini Grujović zapaljen greškom.

Palata pravde... Nenad Grujović  sa suprugom  Ninom (desno) i  advokaticom Zorom  Nikodijević Dobričanin
Palata pravde... Nenad Grujović sa suprugom Ninom (desno) i advokaticom Zorom Nikodijević Dobričaninfoto: Nemanja Pančić

Policija je, kako naš izvor dodaje, istog jutra uzela snimke sa sigurnosnih kamera postavljenih na okolnim zgradama. - Na snimcima koji su skinuti sa nadzornih kamera vidi se nepoznata osoba koja je luksuzni džip ispolivala benzinom, a potom ga zapalila i pobegla - rekao je naš sagovornik upućen u slučaj.

Ninin suprug Nenad Grujović, podsetimo, nastradao je u novembru 2018, kada je pod nerazjašnjenim okolnostima pao sa terase porodičnog stana u Đušinoj ulici. Kobne večeri njegova udovica pozvala je Hitnu pomoć i rekla da joj je muž pao sa 10 metara visine. Istragom je utvrđeno da smrt nije bila nasilna i da je sam skočio sa terase.

Kekina ekipa

Inače, Crni Gruja, koji se povezuje sa klanom Dejana Stojanovića Keke, javnosti je postao poznat da je po nalogu Evropskog suda za ljudska prava, od države dobio odštetu od 6.000 evra jer je u pritvoru proveo devet i po godina, a da mu nije doneta pravosnažna presuda. Pošto je 2016. prebačen u kućni pritvor, osuđen je na 10 godina zatvora zbog pljačke pošte na Novom Beogradu 2006, u kojoj je ubijen radnik, ali je oslobođen optužbi za ubistvo.

Komšije o Nini

NIJE VLASNICA IGRAONICE

Prema informacijama do kojih smo juče došli, Nina Grujović nije vlasnica igraonice u čijoj je neposrednoj blizini zapaljen džip. - Vlasnica igraonice je druga žena i ima drugi automobil. Vlasnicu džipa viđali smo u toj zgradi, kao i da tu parkira, ali ne znamo da li je to njen stan i da li tu živi - rekle su komšije za Kurir.

Gruja štrajkovao glađu u CZ

SPREMAN SAM DA UMREM ZA NINU

Nenad Grujović je, svojevremeno, tokom boravka u pritvoru duže od 20 dana štrajkovao glađu jer mu u beogradskom zatvoru nije bilo dozvoljeno da koristi ljubavnu sobu. - Suprugu Ninu volim najviše na svetu i zbog ljubavi sam spreman da umrem. Čak 64 meseca ne mogu da koristim sa ženom pravo na intimnu posetu. Dajem vam reč, neću početi da jedem, spreman sam da umrem - rekao je pred sudom u aprilu 2012. Kasnije mu je omogućena ljubavna soba i sa suprugom je dobio dvoje dece. Inače, Nina je dolazila na sva suđenja Gruji.

Kurir.rs/ J. R. - J. I. - J. S. Foto: Ana Paunković, Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track