Najnovije vesti

MACOLOM PRED DECOM MASAKRIRAO ŽENU, TAŠTU I TASTA: Monstruma su uhapsili posle 3 dana potere, a sad se OBESIO U ĆELIJI!
Foto: Kurir

sam sebi presudio

MACOLOM PRED DECOM MASAKRIRAO ŽENU, TAŠTU I TASTA: Monstruma su uhapsili posle 3 dana potere, a sad se OBESIO U ĆELIJI!

Crna Hronika
20:05h

Trostruki ubica iz Novog Sada Goran Janković (38) koji je bio u zatvoru zbog ubistva žene, tasta i tašte pred očima svoja dva sina obsio se čaršavom koji je vezao za šipku koja drži televizoro u ćeliji u Okružnom zatvoru u Novom Sadu.

Da podsetimo on je 24. maja prošle godine zverski macolom izmasakrirao svoju suprugu Mirjanu (32) i njene roditelje Branislava (63) i Nadu (57), a nakon krvavog pira koji je počinio pred svoja dva sina, zapretio im da ne smeju da ga pominju. On im je pre bega im je upirući prstom u njih kratko dobacio: "Zapamtite, tata nije bio ovde!".

Nakon što je zapretio deci, on je seo u kola i u želji da zavara trag policiji uputio se ka obližnjem nasipu uz Dunav i pored jedne firme ostavio auto i nastavio peške.

foto: Slađana Stojanović

Nesrećni mališan je međutim pozvao ujaka, a ovaj je odmah pozvao policiju. Kada su policajci stigli na mesto zločina cela kuća je bila krvava. Odmah je počela potera za monstrumom u i helikopterska jedinica je spazila Jankovićev automobil. Službeni psi koji su mu ušli u trag, ali ga ubrzo izgubili uz obalu Dunava. Janković je uspeo da umakne policiji i vrati se ka gradu. On je ipak posle trodnevne potrage uhapšen na brodu usidrenom u brodogradilištu kod Ribarskog ostrva u Novom Sadu, i to u trenutku dok je na televiziji gledao vesti o svom zločinu!

Kada je ugledao policajce, nije se preterano potresao, niti je pokušao da beži. On je policajcima priznao da se tu krio poslednja dva dana - kaže izvor i dodaje da se mesto na kome je trostruki ubica uhapšen nalazi nedaleko od njegove kuće.

foto: Facebook, Printscreen

."Prilikom saslušanja nije bio preterano pričljiv. Delovao je potpuno smireno, kao da se pomirio sa sudbinom. Jedino je kratko pitao kako su mu deca, ali smo uspeli da izvučemo iz njega nekoliko bitnih stvari. Rekao je da je pio celu noć u kafani nedaleko od njegove kuće te da mu je odjednom rano ujutru "nešto kvrcnulo" i da je otišao do Mirjane da iskali bes. Navodno je hteo sa njom da "raspravi" nesuglasice, što ga ne abolira sumnje da je u kuću Pajića otišao sve da ih pobije", priča je tada sagovornik.

Preliminarni rezultati istrage pokazali su da je prvo stradao Branislav pokušavajući da spase ćerku, ženu i unuke, a zatim Mirjana, pa Nada.

Za mesec dana trebalo da počne suđenje

Da podsetimo, 3.februara održano je pripremno ročište za glavni pretres, na kojem je Janković prihvatio na sebe izvršenje krivičnog dela koje mi se stavlja optužnicom, a glavni pretres je bio zakazan za mesec dana, odnosno 25.marta ove godine.

"Skoro pa da je sigurno da je Janković uradio sve s predumišljajem, a da ga je alkohol ohrabrio u toj nameri. Ipak, nismo sigurni koliko je bio pijan. Činjenica je da je noć proveo u kafani u blizini svoje kuće. Oko pet ujutru vratio se iz kafane, spakovao ranac sa čistim stvarima koje bi mogle da mu potraju par dana, uzeo čekić i kolima otišao do Mirjaninih roditelja. Tamo je počeo da viče i prvo nasrnuo na Branislava jer je znao da ga on jedini može sprečiti pošto je bio korpulentan čovek. I, bio je upravu. Branislava je jedva savladao sa nekoliko udaraca u glavu, a Mirjana je pokušavala da ga u tome spreči dok je Nada sklanjala decu. Zatim je krvnički izudarao Mirjanu, a kada je Nada, nesvesna da su joj ćerka i muž mrtvi, uzviknula:

"Eto, jesi li sad zadovoljan, zete?", okrenuo se i čekićem je utukao na kućnom pragu - priča izvor.

Kurir.rs

Foto Kurir

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track