PADAĆE GLAVE ZBOG GUBITKA 5,7 TONA KOKAINA: Narko kartel ne prašta greške već počeo da ISPOSTAVLJA KRVAVE FAKTURE
Foto: Printscreen Facebook

rat klanova ne staje

PADAĆE GLAVE ZBOG GUBITKA 5,7 TONA KOKAINA: Narko kartel ne prašta greške već počeo da ISPOSTAVLJA KRVAVE FAKTURE

Crna Hronika -

Očekuje se nova serija obračuna bandi nakon hapšenja Novosađanina Nikole Martinovića i osam crnogorskih državljana na Karibima na brodu s narkoticima

Zaplena 5,7 tona čistog kokaina na Karibima, vrednog 250 miliona evra, nakon koje su uhapšeni Novosađanin Nikola Martinović (41) i još osam crnogorskih državljana, mogla bi da izazove novi rat u kriminalnom svetu! Nakon provale ovog tovara očigledno je da se kao nove destinacije narko-kartela u Evropi pojavljuju sve češće i luke u Solunu i Atini.

Podsetimo, na brodu „Aresa“ u vodama Venecuele prekjuče je zaplenjena jedna od većih pošiljki kokaina, a uhapšeni članovi posade državljani su Crne Gore.

foto: Twitter / Uprava policije Crne Gore

- Gubitak ovako velike pošiljke znači da će neko morati da ispostavi fakturu za takav propust. Uslediće novi talas obračuna, ali je neizvesno gde će se likvidacije odigravati, da li će to ovog puta biti Crna Gora ili Evropa - kaže bivši operativac DB Božidar Spasić: - Setimo se prošlogodišnjeg gubitka kokaina u Crnom moru, posle toga smo imali seriju ubistava, što ukazuje na to da će se situacija ponoviti - dodaje naš sagovornik.

Spasić smatra da je crnogorska mafija, koja se bavi švercom kokaina, Grčku izabrala za novu destinaciju.

- Interesantno je da je droga trebalo da bude iskrcana u Solunu, što je novina, jer su ranije brodovi uglavnom stizali u Tivat i Bar, kao i u neke luke u Albaniji. Maršruta preko Rumunije se pokazala kao nepouzdana, pa verovatno mafija traži novu destinaciju preko koje će droga namenjena tržištu zapadne Evrope stizati. Posle likvidacije vođa škaljarskog klana evidentno je da se pripadnici crnogorskog podzemlja nalaze u ovoj zemlji - dodao je naš sagovornik.

foto: Printscreen Facebook

Serija likvidacija u Crnoj Gori nastavljena je i juče, ubistvom Pera Muhadinovića (51) na Cetinju.

- Muhadinović je u policijskim krugovima označen kao bezbednosno interesantna osoba i navodno je bio blizak kavačkom klanu, a ubijen je u eksploziji bombe koja je postavljena pod njegov automobil „hjundai“. Proverava se da li je ovo ubistvo povezano sa zaplenom tovara kokaina - kazao je naš izvor i dodao da je u eksploziji povređeno i dete prolaznik.

Da podsetimo, dosadašnja istraga pokazala je da je brod „Aresa“, koji je plovio pod zastavom Kameruna, isplovio iz Surinama početkom februara, a policijski operativci su sve vreme pratili kretanje.

Svi uhapšeni državljani Crne Gore

Nikola Martinović, Novi Sad (41)

Dragan Mašanović, Bar (46)

Vidoje Latković, Kotor (42)

Vasko Radonjić, Kotor (50)

Tripo Biskupović, Kotor (37)

Andrija Mugoša, Podgorica (30)

Nikola Markić, Kotor (29)

Mihailo Đorđević, Kotor (58)

Dragoljub Živković, Cetinje (67)

- Istražitelji su registrovali da „Aresa“ od Surinama gasi signal i da se na sistemu pojavila tek 23. februara tokom noći, u zalivu Venecuele. Sistem tog broda pojavio se u luci Gvarano i tada je prijavljeno da plovi ka luci Solun. U jutarnjim satima 25. februara brod je presretnut u teritorijalnim vodama Arube i upućen na pristanište, gde je pretresen i nađeno je više od pet tona kokaina - navode strani mediji:

- Još se utvrđuje da li je celokupna pošiljka od 5,7 tona kokaina trebalo da stigne u Solun ili je tokom plovidbe trebalo da je presreću manja plovila kojima bi davali deo tovara.

Kurir/Ekipa Kurira

Foto: printscreen Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja