ŠARIĆ ČEKA SINA, BRAT DUŠKO NIJE ŽALIO PARA: Bio sam van sebe od sreće kad sam čuo da stiže mališa!
Foto: Dado Đilas

drugo pa muško

ŠARIĆ ČEKA SINA, BRAT DUŠKO NIJE ŽALIO PARA: Bio sam van sebe od sreće kad sam čuo da stiže mališa!

Crna Hronika -

Darko Šarić (49) dobiće u maju drugog sina, a njegov mlađi brat Duško je zbog prinove u porodici častio cela Pljevlja

Osim što čeka sina sa suprugom Lanom Popović (38), Šariću predstoji i presuda Apelacionog suda u Beogradu koji treba da odmeri konačnu kaznu za navodni šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike.

- Tačno je! Bio sam van sebe od sreće kad sam čuo da stiže mali. Častio sam i napravio veselje! Napravićemo veliko slavlje i kada se rodi! - raspoloženo je rekao Duško Šarić u pauzi suđenja u Specijalnom sudu.

Podršku Darku Šariću su juče iz publike pružali njegova supruga Lana, brat Duško, sestra, kumovi i prijatelji. Darko Šarić, koji je osuđen na 15 godina zatvora zbog optužbe za šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu, izjavio je juče pred Apelacionim sudom da mu na silu stavljaju šverc šest tona kokaina, a da za to nemaju nijedan jedini dokaz!

On je naglasio da prvostepeno veće koje ih je osudilo nije želelo da čuje nijedan predlog niti dokaz odbrane, već samo tužioca i istakao „da je presuda samo pojačana optužnica“.

- Za dve nedelje biće šest godina otkako sam u pritvoru. Dobrovoljno sam došao u zemlju a dali su mi obećanje da ću imati fer suđenje. Verovali ili ne, za ovih šest godina mene niko nikada nije pitao ni za jedan kilogram droge, kako sam je kupio! Nikada me niko nije pitao ni za uloženi cent! Pokušavao sam da pitam tužioca, koji se čak i ljutio, kao i sudiju, da li će me iko pitati za drogu jer ne mogu sam sebe da pitam ako mi se niko nije obratio! Hoće na silu da mi stave da je šest tona droge moje - istakao je Šarić u svojoj žalbi.

Šarić je rekao da ga nijedan dokaz ne tereti za finansiranje droge. Naveo je da ne razume zbog čega je sud uzeo kao otežavajuću okolnost što nijednom nije izjavio da nije kriv. Šarić je predložio da iznova otvore glavni pretres i procene da svedoku saradniku Nebojši Joksoviću može da se veruje.

- Odgovaram samo za krivicu Nebojše Joksovića. Rekao sam mu da sam zbog njega dobio 20 godina. Izjavio je da nikad nije rekao da sam organizovao kriminalnu grupu. On je čovek „ništa ne zna“. Sve rečenice su mu bile: „To sam saznao od tebe“ - rekao je Šarić.

On je podržao žalbu svojih advokata koji za njega traže ukidanje pritvora, kao i otvaranje glavnog pretresa i donošenje oslobađajuće presude.

- Nadam se ćete čuti odbranu za razliku od prvostepenog suda. U prvostepenom se nisu uvažili argumenti odbrane već tužilaštva-poručio je Šarić veću.

Kurir.rs/Alo

Foto Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track