Najnovije vesti

RAFALI PROBUDILI ŽARKOVO, MISLILI DA JE POČEO RAT: 20 metaka ispaljeno na firmu svedoka saradnika protiv Šarića!
Oštećena zgrada... Magacin u Žarkovu, Foto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

novi napad

RAFALI PROBUDILI ŽARKOVO, MISLILI DA JE POČEO RAT: 20 metaka ispaljeno na firmu svedoka saradnika protiv Šarića!

Crna Hronika
08:25h

Posle rafala na lokal Nebojše Joksovića, svedoka u postupku protiv Darka Šarića, nepoznati napadači pobegli

Nepoznate osobe ispalile su više od 20 metaka iz automatskog oružja na poslovni objekat Nebojše Joksovića, svedoka saradnika u postupku protiv biznismena Darka Šarića. Napad se dogodilo u noći između utorka i srede oko četiri sata ujutru u Vodovodskoj ulici u beogradskom naselju Žarkovo.

- Radnik obezbeđenja prijavio je da je pucano na firmu koja se bavi prodajom opreme i rezervnih delova za automobile, kao i da su vidljiva oštećenja na fasadi i prozoru, ali da, srećom, niko nije povređen - priča naš izvor: - Po dolasku na teren policija je pronašla više čaura, kao i 20 rupa od metaka. Preuzeti su snimci s nadzornih kamera, a iskaz čuvara nije bio od koristi jer je čovek rekao da zbog guste magle ništa nije video, već da je samo čuo buku - priča naš sagovornik.

 Darko Šarić
Darko Šarićfoto: Dado Đilas

Firma koja se nalazi u prostorijama Nebojše Joksovića nije u njegovom vlasništvu, već samo zakupljuje prostor u Vodovodskoj. Tu je ranije bila i štamparija. - Oni su se tu doselili pre dva meseca, a ujutru kada su došli, videli su u magacinu dosta oštećenja, a onda i rupe na izlogu, koji nije razbijen u potpunosti zahvaljujući foliji kojom je izlepljen. Osim toga, oštećene su električne instalacije i neki od proizvoda koje prodaju - kaže sagovornik.

Ovo nije prvi put da se objekat Nebojše Joksovića nalazi na meti napadača - ranije je bio gađan čak i „zoljom“ i bombama.

Apelacioni sud

JELIČIĆ VRAĆEN U KUĆNI PRITVOR

Zoran Jeličić po odluci Apelacionog suda vraćen je u kućni pritvor sa elektronskim nadzorom. Sud je usvojio žalbu Jeličićevog advokata i preinačio rešenje Specijalnog suda u Beogradu kojim mu je krajem novembra ponovo određen pritvor zbog kršenja mere zabrane napuštanja stana - što se smatra bekstvom. Apelacioni sud mu je ukinuo pritvor i odredio meru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor jer smatra da okrivljeni nije prekršio meru zabrane koja mu je izrečena u martu 2019, a osim toga zaključeno je da se Jeličić uredno odazivao svim pozivima suda, te da je određivanje pritvora bilo neopravdano.

- Poslednji napad dogodio se pre više od četiri godine, a policija detaljno istražuje zašto se svedok-saradnik u postupku protiv Darka Šarića ponovo našao na meti napadača - navodi izvor.

Ime Nebojše Joksovića poslednji put je pominjano u novembru prošle godine, kada je pripadnik „valjevske grupe“ Zoran Jeličić pokušao samoubistvo u sudnici Specijalnog suda. Jeličić je tražio izuzeće sudskog veća i navodeći razloge pomenuo svedoka-saradnika, zbog čega se sukobio sa sudijom.

HRONOLOGIJA

- maj 2011 - Štamparija je pogođena s tri raketna projektila iz „zolje“

- jun 2012 - Na meti bombaša je bio kafić „Prinčipesa“, čiji je Joksović suvlasnik

- jul 2012 - Bombom podmetnutom pod „audi“ ubijen je Joksovićev rođak Radoica Joksović

- februar 2013 - Krov štamparije je raznet sa skoro pola kilograma eksploziva

- avgust 2015 - Štamparija gađana iz „zolje“

Pošto mi ne dozvoljavate da kažem šta imam i štitite Nebojšu Joksovića, ja ću sad da se ubijem pred svima - rekao je Jeličić i povukao sečivom dva puta po vratu i jednom po ruci.

Pripadnici „valjevske grupe“, ali i neki svedoci, tvrde da je Nebojša Joksović naručio ubistvo Željka Đedovića u Valjevu, za koje se njima sudi. Organizator „valjevske grupe“ Milan Lazarević, zvani Laza Bombaš, na jednom od prethodnih suđenja tvrdio je da je sudija bliska sa suprugom Nebojše Joksovića Tatjanom i da su zajedno radile u sudu, kao i da je drugi sudija od Joksovića uzeo 100.000 evra.

Kurir.rs/ J. Rafailović - J. Ivić Foto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track