SVIREPI UBICA IZ NOĆAJA MORA NA LEČENJE: Milorad Ilić koji je svog strica zaklao na sred sela, proglašen neuračunljivim
Ilustracija, Foto: Vladimir Šporčić/Privatna arhiva

odluka višeg suda u sremskoj mitrovici

SVIREPI UBICA IZ NOĆAJA MORA NA LEČENJE: Milorad Ilić koji je svog strica zaklao na sred sela, proglašen neuračunljivim

Crna Hronika -

Miodrag Ilić (56) bio je neuračunljiv u trenutku ubistva svog strica Milorada Ilića (76) iz Noćaja kod Mačvanske Mitrovice, početkom maja prošle godine – utvrdio je Viši sud u Sremskoj Mitrovici.

Sudija Marica Jolić, koja vodi ovaj slučaj, kaže da je veštačenjem utvrđeno da je Miodrag u vreme ovog gnusnog zločina bio neuračunljiv te da mu je potrebno dalje lečenje i on je već prebačen u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beograd.

Sinovac je strica najpre ubo nožem dva puta, a zatim ga je preklao ispred seoske prodavnice, u Ulici Radivoja Bogdanovića u Noćaju.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

– Miodrag je tog jutra ušao u moju prodavnicu i brzo izašao napolje. Odmah iza njega ušle su mi tri mušterije, i dok sam ih posluživao video sam ga kako trči negde. Ubrzo se začula neka vika, a onda je neko povikao: “Ubio ga je” – prepričao je tada za naš list gazda prodavnice ispred koje se sve odigralo.

Komšije su brzo pritrčale da bi pomogle povređenom Miloradu, ali lekari Hitne pomoći su mogli samo da konstatuju smrt. Većina meštana je znala da Miodrag sa stricem nije govorio više od 20 godina, kao i da su imali neke sukobe odranije.

– Miodragu se otac obesio, navodno zbog nekih dugova, posle smrti majke živeo je sam i nikada se nije ženio. Uvek miran i tih, ovo od njega niko nije mogao da očekuje – rekli su posle ubistva meštani Noćaja.

(Kurir.rs/mitrovica.info, S. Kostić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track