ĆERKA TUŽI DOKTORE ZBOG SMRTI OCA: Lekari ga terali da smrša, a on preminuo od SEPSE!
Foto: Privatna Arhiva

Užas

ĆERKA TUŽI DOKTORE ZBOG SMRTI OCA: Lekari ga terali da smrša, a on preminuo od SEPSE!

Crna Hronika -

Na odeljenju interne medicine četiri hirurga su tvrdila nije za intervenciju. Pulmolog je napisao da ne zna da diše, a on nije mogao da diše zbog tečnosti u plućima

Ivana Joksimović iz Beograda tužiće lekare u DZ Kuršumlija i opštoj bolnici „Dr Aleksa Savić“ Prokuplje jer smatra da su krivi za smrt njenog oca Dragića Jovanovića (69) iz Kuršumlije. On je nakon deset dana nesnosnih bolova i posle hitne operacije u KC Niš preminuo od sepse nastale usled upale žučne kese.

- Otac se dve godine žalio na bolove, ali mu je izabrani lekar u DZ Kuršumlija Uranija Petrović rekla da mora da smrša. Tog 6. februara dobio je nesnosne bolove, a iz Kuršumlije je upućen u prokupačku bolnicu, gde je utvrđeno da ima upalu žučne kese koja mora da se sanira da bi išao na operaciju. Vraćen je kući, ali se zbog bolova vraćao u DZ Kuršumlija, gde su komentarisali da „još nije smršao“, pa ga je brat odvezao u Prokuplje - priča Joksimovićeva i dodaje:

- Na odeljenju interne medicine četiri hirurga su tvrdila nije za intervenciju. Pulmolog je napisao da ne zna da diše, a on nije mogao da diše zbog tečnosti u plućima.

Tek 13. februara došao je hirurg po peti put i rekao da je u pitanju žučna kesa, nakon čega ga je poslao za Niš. U KC Niš, odmah nakon ultrazvuka, hirurzi su se uhvatili za glavu jer je žučna kesa pukla kao bomba po celom organizmu, sepsa je bila svugde, sve mu je otkazivalo. Istog dana su ga operisali, ali je umro 20. februara.

foto: Privatna Arhiva

Dr Uranija Petrović, koja je i direktorka DZ Kuršumlija, nam je rekla da se „Jovanović kod nje lečio od 2010, da su redovno rađene sve dijagnostike: ultrazvuk žučne kese, rendgen želuca, laboratorija.., da je terapija pisana uglavnom po izveštaju specijalista:

- Tog 6. februara javio se sa bolovima u stomaku, primio je odgovarajuću terapiju, laboratorija je bila uredna, a pošto bol nije prestajao, poslat je u u Prokuplje sa sumnjom na bolesnu žučnu kesu. Zaista sam mu savetovala da smrša, a njegova ćerka nikada ni pozvala, da se raspita o zdravlju oca.

U prokupačkoj bolnici kažu da je direktorka dr Snježana Arsić formirala komisiju po prijavi Ivane Joksimović i da je izveštaj broj 1.163 prosleđen zdravstvenoj inspekciji iz Niša. U KC Niš su nam rekli da Jovanoviću nije bilo spasa i da je porodica odbila obdukciju.

(Kurir.rs / B. R. / Foto:Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track