SVEDOČILA SESTRA JELENE MARJANOVIĆ: Jelena je volela Zorana! Žalila se da ne može da trpi pritisak u kući
Foto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

PROCES DECENIJE

SVEDOČILA SESTRA JELENE MARJANOVIĆ: Jelena je volela Zorana! Žalila se da ne može da trpi pritisak u kući

Crna Hronika -

Nikad nije rekla šta je konkretno problem, ali kad sam joj odgovorila da kaže nekome i razgovara, odgovorila mi je: „Videćeš kada se udaš“ - posvedočila je Jelenina sestra

Teodora Krsmanović, sestra od strica Jelene Marjanović (33), koja je ubijena 2. aprila 2016. na nasipu Crvenka kod Borče, rekla je juče pred većem Višeg suda u Beogradu da je pokojna pevačica mnogo volela svog supruga Zorana, kome se sudi za zločin, ali da joj se dva meseca pred smrt požalila da više ne može da izdrži u kući Marjanovića.

- Ona je njega jako volela, ništa nije govorila protiv njega, čak i kad je nazove nadimkom „tetka“, ona bude besna, ali neće ništa da mu kaže. Poslednji put sam je videla u februaru 2016, kad je bio Janin rođendan, žalila mi se tada da više ne može da izdrži pritisak u kući.

Nikad nije rekla šta je konkretno problem, ali kad sam joj odgovorila da kaže nekome i razgovara, odgovorila mi je: „Videćeš kada se udaš“ - posvedočila je Jelenina sestra, navodeći da je bila bliska s pokojnom i da je i sama puno vremena provodila u kući Marjanovića.

Na pitanje advokata Veljka Delibašića da li je Jelena planirala da ostavi Zorana, ona je rekla da o tome ne zna ništa.

Svedočila ... Teodora  Krsmanović
Svedočila ... Teodora Krsmanovićfoto: Zorana Jevtić

Imala modricu

Teodora Krsmanović potvrdila je deo Zoranove odbrane da je Jelena pre ubistva povredila ruku dok je menjala gumu, ali je objasnila da nije imala posekotinu, od koje, prema tvrdnjama odbrane, potiče krv u „mercedesu“ kojim su se odvezli na nasip kobnog dana. - To je bilo posle viđanja u februaru, rekla mi je da joj je pukla guma na auto-putu kad se sa Zoranovom majkom vraćala iz posete svojoj majci u bolnici. Pao joj je gepek i ruka joj je bila modra, ali nije bila isečena, poslala mi je sliku - kazala je Teodora, koja je drhtala dok je prilazila sudskoj govornici.

Svedočio biciklista

Na jučerašnjem suđenju pred sudskim većem prvi put su saslušani i Radosava Marinković, žena koja je na nasipu čuvala koze, Dragan Prvulović, koji je s porodicom bio pored nasipa, biciklista Milan Radić, kao i policajac Aleksandar Knežević. - Video sam muškarca i ženu kako se spuštaju niz nasip, on je imao maskirne pantalone i crnu jaknu, a ona sivi donji i crvenkasti gornji deo trenerke. On je išao prvi, a ona za njim, na dva-tri koraka. Imala je puštenu kosu, do pola plećke - rekao je biciklista, navodeći da ne može da kaže da li su to bili Zoran i Jelena ili ne, ali da je dvoje ljudi kako idu ka kanalu video između 17.05 i 17.07 sati. Podsetimo, prema navodima optužnice, Zoran je otprilike u to vreme namamio Jelenu da siđe s kanala i potom je ubio, dok je dete ostalo na nasipu.

Žena s kozama

VIDELA SAM ČOVEKA S REPOM

foto: Zorana Jevtić

Radosava Marinković, koja je kobnog dana čuvala koze na nasipu, ispričala je da je videla „muškarca s repom od oko 60 do 65 godina“ koji je išao s devojčicom nasipom i u jednom momentu pozvao „Dano“ ili „Jano“, ali da ženu nije videla. Na nasipu je, kako je rekla, videla i dva automobila. - Jedna kola su bila siva, a druga su imala zlatnu boju. Ta zlatna kola vozila su se više puta nasipom, a onda su, kad sam krenula kući, prošla pored mene i videla sam drugog muškarca s repom i obrijanom glavom sa strane - ispričala je žena.

Svedok Prvulović

„JUGO“ JE PODIGAO PRAŠINU NA NASIPU

Svedok Dragan Prvulović, koji takođe ima dužu kosu vezanu u rep, rekao je da je on 2. aprila 2016. išao sa ćerkicom preko nasipa, a ne nasipom. On je kazao i da je tog popodneva video Jelenu, koja je krenula da trči, ali i Zorana i Janu, koji su, hodali pored nasipa. Pažnju mu je, kako je rekao, skrenuo i „jugo“, koji se pojavio pet do 10 minuta pošto je Jelena krenula da trči, a koji je prolazio tako da je podigao veliku prašinu na nasipu.

Kurir.rs/ Jelena Spasić Foto: Zorana Jevtić, Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track