JELENA MARJANOVIĆ SE ŽALILA DRUGARICAMA: Ne smem da ostavim Zorana, ubiće me!
Pričala o porodičnim odnosima Marjanovića... Zorica Gemović, Foto: Privatna Arhiva, Ana Paunković, Vladimir Šporčić

DETALJI SVEDOČENJA

JELENA MARJANOVIĆ SE ŽALILA DRUGARICAMA: Ne smem da ostavim Zorana, ubiće me!

Crna Hronika -

Suđenje decenije: Zorica Gemović ispričala da je pevačica nekoliko puta plakala pred njom, dok je druga Jelenina drugarica otkrila da je bila u lošim odnosima sa Zoranovim ocem Vladimirom, snajom Milicom i kumom Verom

Zorica Gemović, koja je bila frizerka i drugarica pokojne Jelene Marjanović, ispričala je juče pred Višim sudom u Beogradu da joj se pevačica nekoliko meseci pre ubistva žalila da je u kući u Borči „katastrofa i da ne može više da izdrži, ali da ne sme da ostavi Zorana“.

Prema frizerkinim rečima, Jelena se nekoliko puta rasplakala pred njom, ali kada ju je pitala u čemu je problem, samo joj je rekla: „Ti ništa ne znaš.“ - Rekla je da joj je svega dosta, da je u kući katastrofa i da joj dođe da uzme dete i ode. Pitala sam je zašto to ne uradi. Rekla mi je: „Ne mogu, Zoko, on bi me ubio“ - rekla je pred sudskim većem frizerka.

Omalovažavao ženu

Govoreći o odnosu koji su imali Jelena i njen suprug Zoran, koji je optužen za ovo brutalno ubistvo, koje se dogodilo 2. aprila 2016. u kanalu u Crvenki kod Borče, Zorica Gemović je rekla da je optuženi omalovažavao suprugu i da se njoj uopšte nije dopadalo kako se prema njoj ponaša.

- Mene je nerviralo njegovo ponašanje prema njoj, zvao ju je „tetka“, kritikovao je kako se obukla, govorio: „Vidi kakva si.“ Ona je na sve to ćutala, nikada nije htela da govori loše o njemu. Omalovažavao ju je, govorio joj da je ružna, debela. Jednom sam mu čak rekla: „Zašto tako“, a on je odgovorio da se šali. Videlo se da joj nije bilo prijatno - ispričala je frizerka, tvrdeći da je Zoran odlučivao čak i o Jelinoj garderobi i frizuri.

O odnosima u kući Marjanovića juče je govorila i Jelenina drugarica Nora Karleuša Rakić, koja je rekla da se Zoran i Jelena nikada nisu svađali, tvrdeći da je pevačica supruga zvala „meda“ i da ga je mnogo volela, da nije htela da mu se suprotstavi, čak i kada joj je nešto smetalo.

Vera im nije kuma

- Loš odnos imala je sa svekrom, baš težak odnos. On je u kući odlučivao o svemu, čak i o Zoranovoj i Jeleninoj ćerki Jani, recimo, da li će da ide kod lekara. Kada su dolazili kod nas, svekar je non-stop zvao Jelenu, pitao je kada će kući, da li je Jana jela. Za sve se on pitao, znam da je Jeleni to smetalo. Loš odnos imala je i sa kumom Verom, koja zapravo i nije kuma Jelene i Zorana, već je zovu kuma jer je bila zaposlena kod Zoranove majke - rekla je drugarica pokojne pevačice uz opasku da bi više o odnosu mogli da kažu pravi venčani kumovi pevačice i optuženog Zoran i Verica Manić.

Nora Karleuša Rakić prvi je svedok koji je pred sudom rekao i da se Jelena žalila na snaju Milicu Marjanović, suprugu Zoranovog rođenog brata Miloša, „jer ništa nije radila po kući“.

ŠTA SU SVE SVEDOCI ISPRIČALI

  • Frizerka: Rekla je da joj dođe da uzme dete i da ode
  • Frizerka: Zoran je Jeleni govorio da je debela, zvao ju je „tetka“, a ona je ćutala na to
  • Karleuša: Težak i loš odnos imala je sa svekrom, koji se za sve pitao
  • Karleuša: Jelena se žalila i na kumu Veru i snaju Milicu

Vaspitačica

JANA JE BILA UZNEMIRENA

foto: Zorana Jevtić

Vaspitačica Zoranove i Jelenine ćerke Jane Lenka Đorđević ispričala je juče da je u večeri nestanka i sutradan čuvala devojčicu, kao i da je kasnije nastavila da se stara o njoj. Ispričala je da je dete bilo vezano za majku i da joj je ostalo upečatljivo da je bila strašno uznemirena kada su joj uhapsili oca. - Govorila je: „Ko će mene sada da čuva“ - ispričala je vaspitačica.

ŠOK - SVEDOK ISPRIČAO DRUGAČIJU PRIČU OD ZORANOVE

SVAĐALI SU SE NA NASIPU, ONA JE REKLA: „TI TO NE RAZUMEŠ“

foto: Zorana Jevtić

Meštanin Crvenke Vid Stjepanović otkrio je juče da je 2. aprila 2016. na kobnom nasipu video Jelenu, Zorana i njihovu ćerku Janu i čuo bračni par kako se svađa. On je ispričao da je to bilo između podneva i 14 sati. - Tog nesrećnog dana došli su do trave, nedaleko od mesta gde ja živim. Razgovarali su, u stvari prepirali se. Izdvojio bih to da je Jelena sedela na nekom drvetu, a Zoran je svu pažnju usmerio ka Jani. Čuo sam jednu jedinu rečenicu koju je uputila njemu: „Ti ne razumeš to.“ Ustali su i njih dvoje otišli nasipom, a dete je ostalo. Posle petnaestak minuta Zoran je došao po dete, uzeo ga i otišao - ispričao je svedok, koji se predstavio kao bivši policajac, a sada ulični prodavac. Potpuno suprotno od odbrane Zorana Marjanovića, Stjepanović je rekao i da je kasno po podne, oko 17 sati, video malu Janu, ali ne sa roditeljima, već sa dedom. - To mi je ličilo na podvalu, bilo je čudno. Prvo je devojčica bila s roditeljima, pa sa dedom. Pitao sam se što gnjave dete, a tu ima i krpelja - pričao je u sudnici, a tokom detaljne ispovesti o svojoj karijeri policajca, stranim službama i Arkanu nasmejao je čak i Zorana Marjanovića, koji je sedeo na optuženičkoj klupi.

Kurir.rs/ Jelena Spasić Foto: Privatna Arhiva, Ana Paunković, Vladimir Šporčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja