MILIVOJE ZARUBICA OPTUŽEN DA JE ISKOPAVAO KULTURNO BLAGO SRBIJE: Volim novčiće, ali nisam lopov!
Foto: Privatna Arhiva

BEOGRAD

MILIVOJE ZARUBICA OPTUŽEN DA JE ISKOPAVAO KULTURNO BLAGO SRBIJE: Volim novčiće, ali nisam lopov!

Crna Hronika -

Ja sam član numizmatičkog kluba, plaćam članarinu, pa da li neko javno prodaje nešto što je ukradeno

Milivoje Zarubica, optužen da je iskopavao i prodavao stari rimski novac, koji se smatra kulturnim dobrom Srbije, izjavio je juče pred Specijalnim sudom u Beogradu da nije bio organizator kriminalne grupe, već da je bio član numizmatičkog kluba.

- Nikad nisam bio organizator bilo koje kriminalne grupe, nikad nikom izdavao naređenja, sve što sam radio radio sam kao pojedinac. Nikad u životu nisam ukrao, bio sam član numizmatičkog kluba, išao sam na sajam numizmatike. Ja sam zaljubljenik u novčiće - rekao je Zarubica iznoseći odbranu i dodao da je tačno da su kod njega prilikom hapšenja pronađeni novčići „koje je kupio“.

- Ja sam izlazio na sajam, prodavao, menjao, kupovao. Obično sam više kupovao. Ja sam član numizmatičkog kluba, plaćam članarinu, pa da li neko javno prodaje nešto što je ukradeno - rekao je juče pred sudom Zarubica.

Osim Zarubice, na optuženičkoj klupi je još osmoro osumnjičenih, dok su četvorica priznala krivicu i sklopila sporazum s tužilaštvom.

Inače, Zarubica je ranije hapšen zbog trgovine ljudima, to jest ženama koje je dovodio iz Moldavije i Rumunije, zbog čega je izdržao zatvorsku kaznu od četiri godine. Svojevremeno se oženio državnom starletom Dušicom Jevđenović.

Kurir.rs/ J. S. Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track