Najnovije vesti

UBICI SAVE GROBARA SUDIĆE SE PONOVO: Ukinuta presuda zbog propusta suda
Foto: Mup

APELACIJA: UKINUTA PRESUDA VIŠEG SUDA

UBICI SAVE GROBARA SUDIĆE SE PONOVO: Ukinuta presuda zbog propusta suda

Crna Hronika

Apelacioni sud u Kragujevcu ukinuo je presudu Višeg suda u Užicu od 4. decembra prošle godine za ubistvo užičkog biznismena Sava Gačanina, kojom je Vladimir Božović (35) iz Užica osuđen na 35 godina, a Milovan Čekićević, takođe iz Užica, na devet meseci zatvora.

Rešenjem Apelacinog suda suđenje će biti ponovljeno. Savo Gačanin, vlasnik pogrebnog preduzeća, ubijen je sa dva hica iz pištolja u glavu 14. januara 2018. godine u prostorijama svog preduzeća u užičkom naselju Krčagovo.

Kao izvršilac ubistva osuđen je Božović, koji je tokom suđenja negirao krivicu, dok je Čekićević osuđen na devet meseci zatvora zbog krađe novca od Gačanina.

Kako Kurir saznaje, presuda Višeg suda u Užicu ukinuta je zbog propusta ovog suda prilikom sastava veća koje je sudilo dvojici optuženih.

U petočlanom sudskom veću bio je, naime, sudija koji je prethodno bio član sudskog veća koje je potvrdilo optužnicu Višeg javnog tužilaštva protiv Božovića i Čekićevića, a zakon to ne dozvoljava. Novo suđenje zakazao je za 31. mart i 1. april pred većem koje će biti u novom sastavu.

(Kurir.rs / Z. Š. / Foto:Mup)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...