DETALJI KRVAVOG NAPADA U SUBOTICI: Srđan (38) nožem izbo majku Radicu (69) dok je spavala, komšije otkrile ŠOK-DETALJE
Foto: Dado Đilas

UŽAS

DETALJI KRVAVOG NAPADA U SUBOTICI: Srđan (38) nožem izbo majku Radicu (69) dok je spavala, komšije otkrile ŠOK-DETALJE

Crna Hronika -

SUBOTICA – Policija je u Subotici jutros uhapsila Subotičanina Srđana S. (38), koji je kako se sumnja, nožem pokušao da ubije majku Radicu S. (69), učiteljicu u penziji, u stanu u ulici Arsenija Čarnojevića gde je napadač živeo sa roditeljima.

Za Kurir je potvrđeno u policiji, da je Srđan odmah uhapšen, zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju.

- Sumnja se da je noćas, u stanu, zatekao majku na spavanju i nožem joj naneo posekotine, navode u policiji.

Kako Kurir saznaje, Srđan je živeo sa majkom Radicom S. i ocem na Radijalcu, a kasno noću, dok je majka spavala, naneo joj nožem povrede po vratu i glavi.

Sirota žena je uspela da izbegne najgore i prevezena je u subotičku Opštu bolnicu, gde je zbrinuta. Lekari su joj, kako nezvanično saznajemo, spasli život i žena nije više životno ugrožena. Radica ima povrede nožem po vratu i glavi, saznaje Kurir.

Napad se dogodio u porodičnom stanu u naselju Radijalac, gotovo u centru Subotice. Kako saznajemo od komšija u zgradi, niko ne veruje da se u stanu njihovih suseda, koje su cenili, dogodio pokušaj ubistva.

foto: Kurir/N.H.

- Sin je nakon pokušaja da ubije majku uhapšen i nalazi se u pritvoru. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Subotici – navode u policiji.

Kako Kurir nezvanično saznaje, 38-godišnji Srđan se u subotu noću vratio u stan i zatekao majku da spava. Nikom nije jasno šta je osumnjičenom bilo u glavi, kada je nožem pokušao da joj prekrati život.

Komšije u višespratnici u kojoj živi Radica sa suprugom i sinom, kažu da znaju Radicu i njenog sina, da nikad nisu primetili ništa čudno, niti da je mladić bio agresivan, pa su u čudu da se tako nešto moglo desiti.

- Strašno je, zatečeni smo šta se noćas u zgradi događalo. Prosto teško je poverovati, momak nije bio bahat ali nas nekoliko znalo je da ima neke psihičke smetnje. Naša komšinica Radica je učiteljica u penziji. Uvek je bila nasmejana, vedro razgovarala sa komšijama, ma sve najlepše smo uvek mislili o toj porodici. Uvek je priskočila i starijima da pomogne, a u ovoj zgradi ima baš dosta nas starijih - kaže žena iz zgrade.

Komšinica dodaje da je Radica znala da upita komšije, da li im nešto treba, kada ide u nabavku ili kad baca smeće, a i da je brinula o jednoj starijoj baki u zgradi. Ljudi u Čarnojevićevoj su zgranuti, kažu da je sin napustio fakultet, a trenutno ne radi.

- Koliko znamo, Srđan nije najboljeg zdravlja, zato je napustio fakultet. Bio je ćutljiv, susedi su dobronamerni prema njemu, ali se pričalo da je loše psihički. Suprug Radičin je takođe u stanu, ali je slabije pokretan. Ona je mnogo dobra žena, imala je razumevanja i za svoju porodicu i za druge, za svakog čoveka, kaže komšinica koja ih poznaje.

Osumnjičeni za pokušaj ubistva majke Srđan S. će nakon 48 sati biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Subotici, uz krivičnu prijavu.

(Kurir.rs/N. H./ FOTO: N. H./Dado Đilas/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track