UNIŠTEN LOKAL KOD KLADOVA: Zapalili restoran, vlasnici ostali bez ičega!
Foto: Privatna Arhiva

BUKTINJA

UNIŠTEN LOKAL KOD KLADOVA: Zapalili restoran, vlasnici ostali bez ičega!

Crna Hronika -

Strahinja Vojimirović, vlasnik izgorelog objekta, kaže da je zabrinut za egzistenciju

Restoran „Joca krofna“, koji se nalazi na plaži u Tekiji kod Kladova, izgoreo je kada ga je, kako se sumnja, nepoznata osoba ili više njih polila benzinom i zapalila!

Srećom, u ovom požaru niko nije povređen, ali je materijalna šteta ogromna, pogotovo za šestočlanu porodicu Vojimirović, koja se od ovog restorana hranila.

Kako saznajemo od Strahinje Vojimirovića, vlasnika restorana, požar je izbio u ponedeljak, 16. marta, oko ponoći.

- Naš restoran je bio montažni objekat i radili smo u njemu 15 godina. Moji roditelji su nas školovali od njega, a sada i ja moje dvoje dece. Ne znam ko ga je zapalio, ali imali smo problema i ranije sa raznim pretnjama. Zapaljen je sat vremena nakon što je proglašeno vanredno stanje. Ne znam da li je neko želeo da iskoristi tu priliku - objašnjava vlasnik i dodaje da je njihov objekat na zemljištu mesne zajednice, ali da su regularno dobijali dozvole na pet godina.

- Ne znam ko ga je zapalio, ali činjenica je da je dosta njih ovde bilo ljubomorno. Pogotovo nakon što smo ušli u Evropski program za etno-selo Tekije - navodi Vojimirović.

Prema njegovim rečima, vatrogasci su ugasili požar i policija je obavila uviđaj.

- Ko je zapalio i zašto, verujem da ćemo saznati, ali šteta je ogromna. Ne znam šta ćemo da radimo. Bukvalno smo ostali na ulici. Imam dvoje maloletne dece, ne znam kako ću ih izdržavati - očajan je Vojimirović.

(Kurir.rs / J. R. / Foto: Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track