HEROJ! GIMNAZIJALAC SPASAO DEVOJČICU (8) IZ BEGEJA: Uplašio sam se, nije disala kad sam je izvukao iz vode
Foto: Printscreen

HEROJ! GIMNAZIJALAC SPASAO DEVOJČICU (8) IZ BEGEJA: Uplašio sam se, nije disala kad sam je izvukao iz vode

Crna Hronika -

Drugarica i ja smo fotografisali most kad smo čuli pad u vodu. Videli smo devojčicu kako se davi i pokušava da ispliva. Za njom je skočio i odrastao čovek, priča Marko

Marko Antić, učenik trećeg razreda Zrenjaninske gimnazije, skočio je u Begej ne razmišljajući o sopstvenoj bezbednosti i spasao život devojčici (8), koja je upala u reku.

Drama se dogodila u četvrtak, u trenutku kad je Marko s drugaricom fotografisao most na Begeju.

- Drugarica i ja smo fotografisali most kad smo čuli pad u vodu. Videli smo devojčicu kako se davi i pokušava da ispliva. Za njom je skočio i odrastao čovek. Moja drugarica je odmah pozvala Hitnu pomoć, a ja sam došao do obale i pokušao da ih dohvatim granom.

Međutim, Begej ih je odvukao na drugu stranu. Bilo nas je četvoro, njih dvoje u vodi, jedan stariji čovek i ja na obali. Tada sam shvatio da je sva odgovornost na meni - rekao je Marko za lokalne medije i dodao da je tada skinuo garderobu i skočio u vodu.

- Kad sam stigao do njih, bili su na pet metara od obale. Izvukli smo devojčicu, ali ona nije disala. Ostao sam pribran, opipao joj puls. Znao sam da su vitalne funkcije radile. Hitna pomoć je brzo došla - ispričao je hrabri mladić.

Kako se kasnije ispostavilo, devojčica je nesrećnim slučajem upala u vodu, a za njom je skočio stric. Marko je dan kasnije posetio porodicu devojčice i uverio se da je ona dobro.

(Kurir.rs / J. R. / Foto:Printskrin)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track