PRETUČENI OSUĐENIK U NIŠU ROBIJA ZBOG STRAVIČNOG UBISTVA: Vojislava ubo u srce, jer je hteo da odbrani vlasnika kafane

LEKARI MU SE BORE ZA ŽIVOT

PRETUČENI OSUĐENIK U NIŠU ROBIJA ZBOG STRAVIČNOG UBISTVA: Vojislava ubo u srce, jer je hteo da odbrani vlasnika kafane

Crna Hronika -

Osuđenik Danijel J. (22) iz Prokuplja brutalno je pretučen sinoć u niškom Kazneno-popravnom zavodu gde izdržava trinaestogodišnju zatvorsku kaznu zbog ubistva.

Njega su, podsećanja radi, metalnim šipkama napala dvojica zatvorskih cimera sa kojima je imao neraščišćene račune odranije.

Kako se saznaje, Danijel J. se u zatvoru nalazi zbog brutalnog ubistva Vojislava Blagojevića (26), koji je 2017. godine nastradao u Prokuplju.

Ubistvo se desilo 8. februara 2017. ispred prokupačkog restorana „Zlatna ribica“ a sukob je izbio prvo između vlasnika restorana i grupe mladića, jer nisu hteli da plate račun od 2. 000 dinara.

Vojislav koji je takođe bio gost, skočio je da brani vlasnika i tada mu je nožem Danijel zadao ranu u predelu srca, od koje je preminuo na lice mesta.

Teško povređeni osuđenik Danijel J.
Teško povređeni osuđenik Danijel J.foto: Privatna arhiva

Vojislav je s rođakom i drugom došao na pomfrit i girice.

- Za drugim stolom sedela je grupa mladića. Kad su večerali, ustali su i izašli a nisu platili račun. Vlasnik restorana Slavoljub Sretković krenuo je za njima, a mladići su ga šutirali po ulici. To je video Vojislav i s dvojicom svojih prijatelja izašao iz lokala da pomogne vlasniku. U jednom trenutku mladići su se povukli, a vlasnik je s gostima krenuo ka lokalu. Tada je naleteo Danijel J. i kod ulaznih vrata sa strane ubo Vojislava u srce. U sekundi on nije ni shvatio šta se dešava i ulazeći u kafanu samo je prokomentarisao da oseća neku toplotu. Tada je i pao na pod i svi su shvatili da je teško ranjen. Odmah su pozvali Hitnu pomoć, ali je mladić ubrzo preminuo - ispričali su tada dobro obavešreni izvori za Kurir.

Danijel J. (19) je prvostepeno osuđen na trinaest godina, a na suđenju je pokušao da dokaže da je bio neuračinljiv u vreme kada je izvršio delo, ali su sva veštačenja pokazala da je bio priseban. Zatim je probao da se odbrani činjenicom da je samo mahao nožem, ali su stručnjaci na Institutu za sudsku medicinu ustanovili da je rana preduboka za slučajan udarac, te su obe njegove odbrane pale u vodu.

Danijelu J. se lekari trenutno bore za život.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track