Najnovije vesti

UŽASNA TRAGEDIJA! NASTRADAO MALIŠAN (8): Dečak se udavio pred majkom?
Foto: Shutterstock

UŽASNA TRAGEDIJA! NASTRADAO MALIŠAN (8): Dečak se udavio pred majkom?

Crna Hronika

Dečak (8) iz sela Končulj u blizini Bujanovca udavio se u seoskoj reci prekjuče oko 17 sati. Mališan je dugo bio pod vodom, nagutao se vode, peska i mulja, a lekari su ga reanimirali sat vremena. Nažalost, nije mu bilo spasa.

O tragičnom događaju obavešteno je Više javno tužilaštvo u Vranju i utvrđeno je da se dete utopilo, ali pod kojim tačno okolnostima se desila tragedija, još sa sigurnošću nije utvrđeno. Naime, postoje dve verzije nesrećnog događaja. Prema jednoj, osmogodišnjak se igrao s drugarima pored reke i upao u vodu.

- Deca su otrčala po pomoć, da pozovu odrasle. Dok su oni došli, dete se već napilo vode, tako da mu nije bilo spasa - kaže izvor i dodaje da je prema drugoj verziji do tragedije došlo kada se dečak istrgao majci iz ruke dok je s njom i sestrom šetao pored reke:

- Navodno, prišao je reci da pokvasi noge, okliznuo se i upao u vodu. Inače, to je mesto ukrštanja dveju reka, ima virova, iako na prvi pogled deluje da je plitko. Vir ga je povukao i dete je upalo.

Očevici su ispričali da je voda nosila mališana 700 metara pre nego što je telo izvučeno.

- Majka, iako ne zna da pliva, skočila je u vodu da izvuče sina. U pomoć su pritekle i komšije. Oni su na kraju izvukli majku i dete - kaže izvor.

Kurir.rs/ E. K. Foto: Shutterstock

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja