HOROR U ERDEVIKU! MUŽ SASUO RAFALE U ŽENU I NJENOG VOZAČA: Sklonite se, moram da je ubijem!
Foto: Tamara Trajković, Privatna Arhiva

Ljubomorni muž počinio dvostruko ubistvo

HOROR U ERDEVIKU! MUŽ SASUO RAFALE U ŽENU I NJENOG VOZAČA: Sklonite se, moram da je ubijem!

Crna Hronika -

Krvavi pir... Predrag Gnjidić (53) hicima iz automatske puške usmrtio suprugu Branislavu (49) i Miroslava Bojića (56) u prostorijama Osnovne škole „Sava Šumanović“ u Erdeviku

Predrag Gnjidić (53) uhapšen je zbog sumnje da je hicima iz automatske puške ubio suprugu Branislavu (49) i njenog vozača Miroslava Bojića (56) u Osnovnoj školi „Sava Šumanović“ u Erdeviku. Motiv dvostrukog ubistva najverovatnije je Predragova ljubomora, jer ga je žena napustila, a on je verovao da je u vezi s vozačem.

Čekao u parkiću

Krvavi pir desio se u 9.30, kada je Gnjidić prvo sasuo rafal u Bojića, a potom i u Branislavu, koja je direktorka osnovne škole.

- Sumnja se da je došao do škole zelenim pikapom, parkirao ga u dvorištu i sakrio se u parkiću na klupi. Sačekao je da vozač dođe na posao, a onda je s puškom ušao u školsko dvorište i došao do prostorije za domare. Tu je Bojić bio sa domarom. Gnjidić je domaru rekao: „Tebe neću, nego njega!“, ustremio se na Bojića i počeo da puca. Ispalio je sedam hitaca i krenuo ka kancelariji svoje žene - kaže izvor i dodaje da se domar onesvestio kad je Predrag zapucao.

foto: Tamara Trajković

Izvor kaže da je pomahnitali Gnjidić ušao u zgradu i popeo se do direktorkine kancelarije.

- Naišao je na sekretaricu, koja je pokušala da zaštiti Branislavu, ali on je vikao: „Sklonite se, moram da je ubijem“, odgurnuo je sekretaricu i počeo da puca. U ženu je ispalio 23 metka. Potom je spustio pušku, sišao u dvorište i pored svog pikapa mirno sačekao policiju - kaže izvor i napominje da u vreme zločina u OŠ nije bilo dece, jer nema nastave zbog situacije sa koronavirusom.

Branislava i Predrag bili su u braku 24 godine, a Branislava je pre tri dana ostavila Predraga i preselila se kod majke Olgice. Nesrećna žena ispričala je za Kurir da je njena ćerka tokom čitavog braka bila izložena psihičkoj torturi.

foto: Tamara Trajković

Htela je drugačiji život

- Imaju dva velika sina. Sin ju je u sredu dovezao kod mene jer je odlučila da napusti muža. Ona je dugo trpela psihičko nasilje, maltretirao je i nju i decu. Nije obraćao pažnju na njih uopšte. Ona se povlačila u sebe, mnogo je radila, želeći da sačuva mir u kući - priča očajna majka i nastavlja:

- Moja Branislava je pre dve-tri godine postala direktorka, do tada je bila učiteljica i imala je manju platu, a Predrag joj je nabijao na nos kako on zarađuje više od nje. Onda je napredovala, dobila veću platu i vozača i počela je da se druži s njim. Shvatila je da nisu svi muškarci loši. Vozač joj se s vremenom dopao, shvatila je da može da ima drugačiji život.

Ubijeni Miroslav Bojić bio je razveden već sedam godina, a iza sebe je ostavio dvoje dece.

Molio je da se vrati

BRANISLAVA: NE DAJ ME, UBIĆE ME

Majka ubijene direktorke kaže da je njen zet u sredu dolazio da vrati Branislavu kući.

foto: Tamara Trajković

- On je oko dva sata posle ponoći došao sa sinom da je moli da mu se vrati. Ona je mene preklinjala da joj to ne dozvolim. Rekla je: „Ako se vratim, ubiće me! Molim te, mama, ne daj mi da idem.“ I nije otišla. Onda je on zvao telefonom, mene molio da je ubedim da mu se vrati, govorio da se promenio, da je postao drugi čovek - priča majka.

Lovočuvar

BIO KOD DOKTORA

Osumnjičeni Predrag radio je kao lovočuvar u Nacionalnom parku „Fruška gora“, i to na vojnom lovištu Morović. On je u četvrtak bio kod lekara i dobio je lekove za pritisak.

- Jutro pre dvostrukog ubistva takođe je bio kod lekara. Doktor mu je nudio lekove za smirenje, jer se videlo da je uznemiren, ali on nije želeo zbog posla. Nije hteo da mu u dosije uđe da pije sedative. Pretpostavlja se da je iz doma zdravlja otišao do škole i počinio zločin - kaže izvor.

HRONOLOGIJA

  • Predrag rano ujutru odlazi kod lekara
  • Oko devet sati stiže do parkića ispred škole
  • U 9.30 dolazi do sobe za domare I ubija Bojića
  • Penje se u direktorkinu kancelariju i ubija je
  • Mirno spušta pušku i čeka policiju

Kurir / J. Rafailović - J. Ivić

Foto: Tamara Trajković, Privatna Arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja