Najnovije vesti

NISAM UBICA, NITI DAVOROVA DEVOJKA: Maja prvi put progovorila o masakru u Jabukovcu! BOJALA SMA DA MI NE POBIJE PORODICU
Foto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

ispovest optužene

NISAM UBICA, NITI DAVOROVA DEVOJKA: Maja prvi put progovorila o masakru u Jabukovcu! BOJALA SMA DA MI NE POBIJE PORODICU

Crna Hronika

Nisam nikoga ubila. Nisam čak ni bila u Jabukovcu u vreme tog ubistva, pomagala sam majci i ocu da spreme slavu. Ima i više od deset svedoka koji će sve to da potvrde.

Ovako, nevoljno, očiju uprtih u sto ispred sebe, otvara dušu Maja Bađikić (26) koju je Davor Pernić označio kao saučesnicu u ubistvu Raje Kazimirovića (72), i njegovih najmilijih, majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53), na salašu u mestu Valja Vratne, 7. avgusta prošle godine.

foto: Privatna Arhiva

Bađikićeva je u svojoj ispovesti prvi put nakon što je bila u pritvoru tri meseca i, kako kaže, "javno etiketirana kao ubica", naglašava da od početka negira da je na bilo koji način umešana u zločin koji je po svojoj svireposti uznemirio celu Srbiju.

- Bila sam u Dupljanu i Negotinu 7. avgusta. Sutradan je bila slava kod mojih. Sa svojom kumom sam otišla do Jabukovca, do devera po novac koji mi je suprug poslao i vratile smo se u Dupljane - govori u dahu Maja za Novosti. Nakon što je u decembru izašla iz pritvora, u rodnoj kući u Dupljanu čeka nova veštačenja, s obzirom na to da je Viši sud u Negotinu vratio "radi boljeg razjašnjenja" optužnice negotinskom Višem tužilaštvu na dopunu istrage.

foto: Printscreen, YT

Dosadašnja istraga, tvrdi odbrana Maje Bađikić, nije utvrdila da je ona inicijator prvobitno zamišljene pljačke koja je okončana tragedijom. Njeni DNK tragovi nisu pronađeni na oružju koje je navodno koristila, na automatskoj pušci kojom je, prema Davorovom svedočenju, pucala na Raju i njegovu majku Dragicu.

Naprotiv, na poluautomatskoj pušci, "škorpionu" i ostalom oružju, koje je policija pronašla zakopane u zemlji na salašu Davorovog oca u zaseoku Pojana Lungu, u Jabukovcu, 25. avgusta kada ga je i uhapsila, pronađeni su upravo biološki tragovi glavnoosumnjičenog Davora. Njeni biološki tragovi potvrđeni su DNK analizom opušaka pronađenih u blizini mesta zločina 30. decembra prošle i 21. januara ove godine.

Mobilni telefon

Pernić je i tokom prvog i drugog saslušanja uporno tvrdio da je sa Majom bio u emotivnoj vezi i da je motiv za ovaj monstruozni zločin bila njegova želja da joj "pomogne da se operiše i izleči od tumora". Tvrdio je da ima i dokaze za to u svom mobilnom telefonu. Međutim, preslušavanjem snimaka razgovora, čvrsti dokazi koji bi nju povezali sa zločinom - nisu pronađeni.

- Opušci su nađeni ne nakon ubistva, nego četiri i po i pet i po meseci posle ubistva na livadi u blizini salaša na mestu koje je Davor pokazao. Kako je opušak dospeo tamo, kako je moguće da bude pronađen na toj velikoj livadi i to na vrhu trave koja je verovatno tokom leta i bila bujnija, zar mu nisu naškodili kiše i sneg - priča Maja, dok pokazuje fotografije mesta gde su opušci na kojima je pronađen njen DNK.

Upravo po pitanju ovih opušaka Viši sud u Negotinu zatražio je da se veštaci izjasne i objasne "da li DNK trag može toliko dugo da ostane na opušcima koji su bili izloženi različitim vremenskim uslovima".

Nisu hteli da video-snimke

- SVE vreme govorim da Maja nije bila u Jabukovcu u vreme koje je Davor označio kao vreme ubistva. Tog jutra je rano došla u Dupljane, videla ju je i svekrva koja je došla da joj pomogne da zalije baštu. Otišli smo u Negotin gde sam imao fizikalnu terapiju, bili smo u nekoliko prodavnica u nabavci. Nudili smo kao dokaz i snimke sa kamera četiri prodavnice gde smo bili, ali to nije uzeto u obzir - kaže Ljubiša Ljubić, Majin otac.

- Tokom istrage nije mi data mogućnost da se izjasnim o Davorovim navodima po pitanju ubistva, ali i po pitanju naših međusobnih odnosa. Uopšte se nije radilo o ljubavnoj vezi, jer je sve bilo pod pretnjom. I ta dva seksualna odnosa nisu bila dobrovoljna, već na silu.

Ja sam se njega bojala, pretio je da će ubiti mene i moje najmilije, da će bombu na kuću da mi baci. Dolazio je maskiran i sa oružjem u moju kuću. Zato sam izmislila da imam tumor materice da bih ga izbegla - kaže Maja.

Kurir.rs/Večernje novosti

 Foto Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...