DRŽAVNA SEKRETARKA MUP: Igor Jurić da dostavi dokaze policiji o političaru-pedofilu
Foto: Ana Paunković

POZIV

DRŽAVNA SEKRETARKA MUP: Igor Jurić da dostavi dokaze policiji o političaru-pedofilu

Crna Hronika -

Biljana Popović Ivković pozvala je Igora Jurića, koji je javno govorio o političaru pedofilu, da svoja saznanja dostavi MUP i tužilaštvu

Državna sekretarka MUP Biljana Popović Ivković pozvala je juče Igora Jurića da MUP i tužilaštvu dostavi dokaze o ranije iznetim tvrdnjama da ima informacije da je poznati političar pedofil.

Ona je navela da pomenuti državni organi dobro rade svoj posao, ali da su im, da bi pokrenuli postupak, potrebni dokazi.

- Igor Jurić je pre dva meseca govorio u javnosti da ima saznanja o političaru koji orgija s decom. Od tada do danas nije obavestio o ovim saznanjima ni policiju ni tužilaštvo. Poštujem borbu Igora Jurića i verujem da ima dobre namere, kao otac je doživeo jezivu tragediju. Njegova izjava da ima saznanja o političaru pedofilu je uznemirila javnost i zato ga molim da se što pre obrati institucijama kako bi mogle da postupaju. Svako ko ima bilo kakvo saznanje da je neko dete zlostavljano mora se neodložno i hitno obratiti nadležnim organima - kaže Biljana Popović Ivković za Kurir i dodaje da smo svi u obavezi da zaštitimo prava deteta i sprečimo svaki vid zlostavljanja, omogućimo oporavak i bezbedan razvoj.

foto: Marina Lopičić

Podsetimo, osnivač fondacije "Tijana Jurić" Igor Jurić više puta je u javnosti izneo tvrdnje da je pet moćnika iz Beograda, Novog Sada i Subotice imalo odnose sa decom, a da je među njima i jedan političar.

Državna sekretarka je, gostojući u TV emisiji, rekla da se preteruje kada se kaže da deca nestaju.

- Imamo sedam potraga za decom koje aktivno držimo u sistemu, jer ona tokom dana beže. Jedan dečak pobegao je 56 puta, drugi 54 puta, a treći 52 puta - rekla je ona.

(Kurir.rs/J. S. foto Ana Paunković, Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track