ILI LAŽE, ILI PRIKRIVA: Juriću, kaži ko je POLITIČAR PEDOFIL!
Izneo ozbiljne optužbe, ali ne i dokaze.. Igor Jurić, Foto: Beta/Dragan Gojić

ZBUNJUJE: OSNIVAČ FONDACIJE „TIJANA JURIĆ“ DVA MESECA ĆUTI

ILI LAŽE, ILI PRIKRIVA: Juriću, kaži ko je POLITIČAR PEDOFIL!

Crna Hronika -

Šta krije: Igor Jurić još uvek nije prijavio nadležnim organima čoveka koga je javno optužio za seksualno zlostavljanje dece, a čije ime nije obelodanio. Postavlja se pitanje da li on laže ili prikriva zločinca

Igor Jurić, osnivač Fondacije „Tijana Jurić“, koja nosi ime po njegovoj ubijenoj ćerki, pre dva meseca uzburkao je i uznemirio javnost izjavom „da jedan poznati političar seksualno iskorišćava decu“.

Iako je od te izjave, date u medijima, prošlo 60 dana, Jurić, kako saznajemo, o tome nije obavestio policiju ni tužilaštvo, pa se postavlja pitanje šta je bio motiv osnivača ove fondacije da o svojim saznanjima obavesti javnost, ali ne i državne institucije.

Hteo da motiviše nadležne

Jurić, koji ima podršku dela javnosti, koji ga smatra istinskim borcem za mlade i decu, dok drugi deo javnosti ne misli tako, svojim izjavama zbunio je sve. Tako se neki pitaju da li on možda prikriva zločin ili pak iznosi neistine.

Podsetimo, Jurić je 9. marta, gostujući u TV emisiji, govorio „da ima pedofila na uticajnim položajima u Srbiji, koji orgijaju sa decom“.

- Među njima je jedan ozbiljan političar, koji je poznat na nacionalnom nivou.

Da imam dokaze, krunske dokaze, ja bih dao. Određene dokaze imam, fotografije sa kamera, nemam svedočenja njegovih žrtava - rekao je tada. Jurić je juče za Kurir potvrdio naša saznanja da nadležne organe do danas nije obavestio o onome o čemu je govorio pred kamerama.

- Nemamo ništa novo i, ako uspemo da prikupimo dovoljno dokaza, obavestićemo nadležne. Određene indicije nisu, nažalost, dovoljne - rekao je Jurić i dodao:

- Odlučio sam se za taj korak da bih motivisao svedoke i naše službe, koje imaju ne samo indicije već i konkretna saznanja, siguran sam u to, da pokrenu ovo pitanje koje je još uvek u Srbiji „javna tajna“. On, međutim, nije odgovorio na pitanje da li je istupanjem u javnosti pomogao političaru o kome je govorio, ukoliko on zaista postoji, da ne bude kažnjen.

Da je osnivač Fondacije „Tijana Jurić“ sva svoja saznanja morao da prijavi državnim institucijama smatra i advokat Dalibor Katančević.

- Nisu mi poznati detalji slučaja, ali svako odgovorno lice koje svesno propusti da prijavi krivično delo za koje se može izreći pet godina zatvora ili teža kazna, a da je do tih saznanja došlo u vršenju svoje dužnosti, moglo bi biti odgovorno, tako da bi se ovo eventualno moglo odnositi i na pomenuti slučaj - kaže Katančević.

Ozbiljne optužbe

Kriminolog Dobrivoje Radovanović slaže se da je ozbiljne optužbe Jurić trebalo da iznese prvo u tužilaštvu.

- Treba vrlo oprezno prići toj temi i ne iznositi to u javnost ako nemate dokaze, čak i ako samo bezlično kažete da je ta osoba u politici, jer i na taj način isto štetite. Jurić nije neozbiljan čovek, ali smatram da je trebalo da se obrati nadležnim organima. Dakle, on je bio dužan da svoja saznanja preda tužilaštvu i policiji, pa tek onda da javno kaže šta je uradio - kaže Radovanović i dodaje:

- Ako neko ima informaciju o krivičnom delu, to mora da prijavi policiji, jer je i neprijavljivanje zločina krivično delo.

Radovanović: Bio je dužan da svoja saznanja preda policiji i tužilaštvu, pa tek onda da  javno kaže  šta je uradio
Radovanović: Bio je dužan da svoja saznanja preda policiji i tužilaštvu, pa tek onda da javno kaže šta je uradiofoto: Beta

POMOĆNIK DIREKTORA POLICIJE AKO JURIĆ IMA INFORMACIJE, NEK IH ODMAH DOSTAVI

Pomoćnik direktora policije Slobodan Malešić izjavio je za Kurir da Igor Jurić mora da dostavi sve informacije MUP, ukoliko ih ima.

- Svako ko ima saznanja o učinjenom krivičnom delu dužan je da to saopšti tužilaštvu ili policiji. U ovom slučaju nema mesta za debatu. Svako ko zna da je neko dete zlostavljano - mora da te informacije neodložno preda nadležnim državnim organima. Očekujemo da to gospodin Igor Jurić uradi odmah, ako ima takve informacije - kaže Slobodan Malešić za Kurir.

foto: Nebojša Mandić

SOCIJALNI PSIHOLOG UZNEMIRIO JE JAVNOST

Vesna Tomić, socijalni psiholog, kaže da je Jurić svojim tvrdnjama da ima podatke o političaru pedofilu, a da nikada nije izneo dokaze za svoje tvrdnje, uznemirio javnost.

- Ne dopada mi se fenomen istupanja pojedinca i takvo ponašanje, a svakako to što je uradio jeste uznemiravanje javnosti, jer nije izneo relevantne podatke. Nije trebalo tako da postupi, na taj način je samo zloupotrebio medije - kaže Tomićeva.

foto: Zorana Jevtić

OSUĐIVAN ZBOG KRAĐE PROVEO GODINU DANA U KUĆNOM ZATVORU

Igor Jurić, kako je objavio hrvatski nedeljnik Ekspres, 2011. bio je osuđen na godinu dana zatvora zbog krađe 30 tona goriva.

- Jurić je pre devet godina osuđen na godinu dana zatvora jer je iz podzemnog rezervoara benzinske pumpe na kojoj je radio nestalo 30.000 litara goriva, a šteta je procenjena na 22.000 evra. Jurić je priznao krađu - objavio je ovaj nedeljnik.

Kako se navodi, Jurić je nakon presude otišao u Belgiju, ali se u Srbiju vratio u vreme nestanka njegove svirepo ubijene ćerke Tijane, krajem jula 2014, i dve godine posle tragedije odslužio kaznu u kućnom zatvoru.

Kompletan tekst OPŠIRNO pročitajte u današnjem štampanom izdanju KURIRA.

Kurir.rs/ J. Spasić - J. ivić Foto: Beta/Dragan Gojić, Nebojša Mandić, Zorana Jevtić

foto: Kurir

U DANAŠNJEM ŠTAMPANOM IZDANJU KURIRA PROČITAJTE:

N1 ŠI­RI LA­Ž­NE VE­S­TI ZA RAČUN SAVEZA ZA SRBIJU

Boško preskočio ogradu a oni tvrde da je mirno došao

ZDRAVSTVENI KRIZNI ŠTAB DONEO PREPORUKE

Za ulazak u Srbiju negativan test na koronu ili izolacija od 14 dana

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ TVRDI DA JE NA METI NAPADA

Gase mi emisiju i prete da će mi pobiti decu!

DEBAKL BOJKOT-OPOZICIJE

Sergej prelomio, i Đilas u trci za Vračar i Stari grad

TESLA NIJE HRVAT!

Ministar kulture Vladan Vukosavljević: EU da se izvini srpskom narodu

AUTORSKI TEKST ZA KURIR AMBASADORA EU U SRBIJI SEMA FABRICIJA

EU je solidarna sa Srbijom uvek kad je to potrebno

PEVAČICA SE PODVRGLA TRETMANU

Katarina Grujić skida celulit posle izolacije

ANA I PREDRAG RAJKOVIĆ ZA KURIR

Trudnoća nas je obradovala usred pandemije

MONSTRUOZNO! REPERU VUKU MOBU STIGLE JEZIVE PRETNJE

Sahraniću te živog, svaku kost ću ti polomiti!

ĐOGANIJEVA POBEGLA KOD TETKE

Anabela isterala Lunu iz njenog stana

UŽAS U NOVOM SADU! STARAC SILOVAO DEČAKA (8)

I njegova sestra (12) žrtva pedofila!

SASLUŠAN MLADIĆ KOJI JE UPAO KOLIMA U KASARNU

Ušao sam kod migranata jer su mi vređali devojku

MAKRO PUŠTEN IZ PRITVORA

Dušan Milenković brani se sa slobode

GLUMICA ANĐELA JOVANOVIĆ IZ LONDONA PORUČUJE

Željna sam da zagrlim svoje bližnje

GLUMAC DUŠAN KALIČANIN OTKRIVA KAKO JE PROVEO IZOLACIJU

Kajem se što nisam naučio ruski u karantinu

REDITELJ RADOŠ BAJIĆ SNIMA HEROJE HALIJARDA

Nova filmska priča o Draži i spasavanju savezničkih pilota

DANAS NE PROPUSTITE POKLON DODATAK U KURIRU! Naše najlepše PROLEĆNE SALATE

Svake subote poklon u Kuriru - dodatak Naši najlepši!

Danas vas u poklon dodatku Naše najlepše PROLEĆNE SALATE čekaju fenomenalni recepti kao što su: salata od telećeg mesa i krompira, salata sa kuglicama od mesa, prolećna salata s tunjevinom, salata od krastavca s lososom, salata od pasulja sa sardinama, salata od boranije sa crnim lukom, salata od celeta i šargarepe i mnogi drugi.

foto: AMG

Čitajte KURIR!

Kurir.rs/ J. Spasić - J. ivić Foto: Beta/Dragan Gojić, Nebojša Mandić, Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track