DARKO ŠARIĆ TRAŽI DA IDE NA POLIGRAF: To je sada moderno, molim da me ispitaju!
Foto: Dado Đilas

PRANJE PARA

DARKO ŠARIĆ TRAŽI DA IDE NA POLIGRAF: To je sada moderno, molim da me ispitaju!

Crna Hronika -

Advokat Dejan Lazarević, branilac Darka Šarića, zatražio je juče od veća Specijalnog suda u Beogradu izuzeće zamenika tužioca Saše Ivanića i tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića zbog sumnje u njihovu pristrasnost. Pred sudskim većem Lazarević je otkrio da poseduje pisanu izjavu čoveka kog je svedok-saradnik u postupku protiv Šarića Nebojša Joksović angažovao za ubistvo izvesnog Gorana Nikolaševića. Inače, Nikolašević je, navodno, radio u firmi Nebojše Joksovića i javno je izjavio da zna da je svedok-saradnik od Šarića ukrao sedam miliona evra.

Priznanje

Lazarević je juče u sudnici rekao da je zamenik tužioca pokrenuo novi postupak protiv Darka Šarića za organizovanje kriminalne grupe i sprečavanje i ometanje dokazivanja, tvrdeći da je to učinio da bi "prikrio kriminalne radnje svedoka-saradnika", a potom je pročitao izjavu koju je navodno dostavio policiji 5. maja Dalibor Ristić, a u kojoj je priznao da ga je Joksović angažovan za ubistvo.

foto: Privatna Arhiva

- Bio sam prisutan kada su u Joksinoj štampariji planirali ubistvo on i Saša Cvetinović. Vrbovali su mene lično da to uradim. Joksović mi je dao sve instrukcije po pitanju Nikolaševića, gde stanuje, šta vozi. Bezbroj puta sam dolazio u Joksovićevu firmu i bili smo bliski, zato je on meni i ponudio da postavim eksplozivnu napravu pod auto Nikolaševića - u šokantnoj rukom pisanoj izjavi, koja je pročitana pred sudom, naveo je Ristić. Kako je otkrio, dali su mu i pištolj "magnum", "da mu se nađe za svaki slučaj, jer su bili sigurni da će da izvrši likvidaciju", ali je on, kako se navodi u pisanoj izjavi pročitanoj pred Specijalnim sudom, na kraju odbio da to učini i sve je prijavio policiji.

Montiran postupak

Posle čitanja ove izjave u sudnici, za reč se javio i Darko Šarić, koji je zatražio da ide na poligraf:

- Montiraju mi postupak sa ljudima sa kojima nikada nikakav kontakt nisam imao. Vidite koliko pokvareno rade, montiraju mi postupak da ispada da sam ja šef onom Lazareviću (Milan Lazarević, navodni vođa valjevske grupe, prim. aut.). Ni tog koji je dao izjavu ne poznajem. Pošto je sada moderan poligraf, molim vas da se omogući da se ispitam da li imam veze sa tim Lazarevićem - obratio se Šarić sudskom veću pre nego što je suđenje odloženo da bi o zahtevu za izuzeće odlučilo Republičko tužilaštvo.

Podsetimo, Darku Šariću i njegovoj grupi sudi se zbog sumnje da su oprali 22 miliona evra novca od narkotika tako što su, kako piše u optužnici, kupovali preduzeća u privatizaciji, davali pozajmice i kredite i sklapali fiktivne ugovore.

Dalibor Ristić

Život mi je ugrožen

Dalibor Ristić, čije je navodno rukom pisano pismo dostavljeno policiji, juče se javio redakciji Kurira tvrdeći da se njegovo ime dovodi u vezu sa nečim sa čim nema veze i da su njegov život i život njegove porodice ugroženi. On tvrdi da u izjavi policiji nije pominjao ubistvo. - Poznajem Sašu Cvetinovića i sa njim sam u dobrim odnosima, a takođe mi on duguje veliki iznos novca. Saša Cvetinović me je upoznao sa Nebojšom Joksovićem i sa njim sam išao na neformalne razgovore u vezi s dugom da bismo sklopili neke dogovore kako na najlakši način da od Cvetinovića izvučem svoj novac - piše u izjavi koju je dostavio.

(Kurir.rs/J. S. /foto Dado Đilas, Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track