ŠOK SVEDOČENJE TETKA UBIJENE PEVAČICE PRENELA SUMNJE MAJKE: Jelenu su ubili svekar Vladimir i kuma Verа
Foto: Zorana Jevtić, Nemanja Nikolić, Privatna Arhiva

Tajne

ŠOK SVEDOČENJE TETKA UBIJENE PEVAČICE PRENELA SUMNJE MAJKE: Jelenu su ubili svekar Vladimir i kuma Verа

Crna Hronika -

Ljubica Marković juče je prvi put govorila o odnosima pokojne Zorice Krsmanović, čija je ćerka brutalno usmrćena pre četiri godine, s članovima porodice Marjanović.

Zorica Krsmanović, majka brutalno ubijene Jelene Marjanović (33), nije verovala da je njen zet Zoran ubica, ali je sumnjala da su u zločin umešani njegov otac Vladimir Marjanović i kuma porodice Vera Vukomanović, posvedočila je juče pred Višim sudom u Beogradu Jelenina tetka Ljubica Marković.

Umrla 2016... Zorica Krsmanović, majka ubijene Jelene
Umrla 2016... Zorica Krsmanović, majka ubijene Jelenefoto: Dragan Kadić

- Bila sam sa Zoricom šest meseci, od Jeleninog ubistva 2. aprila 2016. do Zoričine smrti u oktobru iste godine. Mi smo razgovarale o tome šta je moglo da se desi Jeci. Prvo smo mislile da ju je zbog finansija možda mafija ubila. Međutim, Zorica je redovno odlazila kod Marjanovića da bi videla unuku i što je više išla kod njih, sve više je u njih i sumnjala. Ne u Zorana, ali je mnogo sumnjala u Veru i Vladimira - otkrila je pred sudom Ljubica Marković, koja je juče prvi put na poziv tužilaštva svedočila na suđenju Zoranu Marjanoviću.

Svedok... Ljubica Marković
Svedok... Ljubica Markovićfoto: Nemanja Nikolić

Nije bila srećna

Ona je otkrila šta se dešavalo sa Jelenom uoči ubistva.

- „Tetka, ne mogu više da izdržim, mnogo mi je teško u kući“, rekla mi je Jelena pre ubistva. Opterećivali su je, uspevala je kod bolesne majke da dođe na pola sata, nismo ni kafu stizale da popijemo - rekla je Ljubica i otkrila da je Jelena, iako je radila, imala finansijske probleme i da je čak pred smrt pozajmljivala pare za cigarete, osnovne namirnice, kao i da nije imala novca da majci kupi pelene.

I Jelenina majka, kako je rekla Ljubica, znala je da joj ćerka nije srećna.

- Zorica mi je pričala da je Zoran bio dobar prema Jeleni, da je nikad nije tukao niti maltretirao, ali da je sa ostalim ukućanima bilo problema. Rekla mi je: „Jeca mi se muči, teško joj je.“ Njegov brat Miloš nije radio, Vladimir i Vera su se u kući za sve pitali. Žalila se da se Vera meša u sve. Pričala mi je da je Jelena želela da se ona i Zoran odvoje od njih da bi lepo živeli - ispričala je Jelenina tetka.

Kobnog dana kada je Jelena nestala, kako je rekla, više puta je s njenom majkom Zoricom odlazila na nasip.

Optužbe... Vladimir Marjanović i kuma Vera
Optužbe... Vladimir Marjanović i kuma Verafoto: Nemanja Nikolić

Zoran: Neka se drže istine

- Rekla mi je: „Ovde je, sestro, neko nekoga vukao“ - ispričala je Ljubica i prisetila se da im je neobično bilo i što su oko tri ujutru, dok su tragale nasipom, na njemu naletele na Zoranovog brata Miloša.

Optuženi za ubistvo supruge Zoran Marjanović posle svedočenja tetke Ljubice rekao je za Kurir da razume Zoricu Krsmanović.

foto: Nemanja Nikolić

- Ona je žena izgubila dete i ima pravo da sumnja u koga hoće. I ja da sam izgubio dete, sumnjao bih u sve. Druga je stvar što se tokom istrage došlo do toga gde je ko bio i na osnovu toga moj otac i Vera uopšte nisu predmet optužbi. Nemam ništa protiv da svi svedoci kažu šta imaju, ali samo neka se drže istine - rekao je juče Zoran.

Zločin u Borči.... Jelena Marjanović ubijena pre četiri godine, za njenu smrt optužen suprug
Zločin u Borči.... Jelena Marjanović ubijena pre četiri godine, za njenu smrt optužen suprugfoto: Privatna Arhiva

Tetka Ljubica o Zoranovom ocu

SELJANČURE JEDNE, MOJE DETE MALTRETIRAJU!

Ljubica Marković, tetka Jelene Marjanović, juče je pred sudom otkrila i da je posle Jeleninog ubistva bilo nekoliko neprijatnih scena s porodicom Zorana Marjanovića.

- Na dan kada je Jelena pronađena mrtva, njena majka Zorica zakukala je u dvorištu: „Joj, ko mi ubi dete“, a Vladimir je pitao: „Ko, ko?“. Istog dana Vera Vukomanović mi je rekla: „Ja sam odgajila Zorana i Miloša, ja ću očuvati i Janu.“ Sećam se, tog jutra su Zorana priveli, Vladimir je došao kod Zorice i tražio ličnu kartu, trebala mu je zbog grobnog mesta. Izbila je svađa. Tada im se obratio rečima: „Seljančure jedne, moje dete maltretiraju i tuku tamo, ja ne mogu ni sedative da mu odnesem“ - prisetila se ona.

Vladimir Marjanović o optužbama tetke Ljubice

TO SU GLUPOSTI, JELENA JE BILA VOLJENA

Zoranov otac Vladimir juče je za Kurir optužbe pokojne Jelenine majke o kojima je pričala tetka Ljubica odbacio kao „teške gluposti“.

- Ne znam zašto ljudi izmišljaju i kako uopšte mene dovode u vezu sa ubistvom. Jelena je bila voljena, nije tačno da ju je ovde neko kinjio, svi smo je voleli, bila je srećna. Bilo mi je bitno da se njih dvoje vole, i to se po njima i videlo - kazao je Vladimir.

(Kurir.rs / J. Spasić / J. Rafailović / Foto: Zorana Jevtić, Nemanja Nikolić, Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track