AKCIJA POLJSKA TRAVA: Srbi prodavali drogu italijanskim učenicima i studentima, švercovali je šleperima iz Španije
Foto: policija Vićence

Uhapšeno petoro naših državljana

AKCIJA POLJSKA TRAVA: Srbi prodavali drogu italijanskim učenicima i studentima, švercovali je šleperima iz Španije

Crna Hronika -

Banda prodavala velike količine marihuane koju si iz Španije kamionima prebacivali na u Padovu i Veneciju

Petorica Srba uhapšena su, dok se za jednim još uvek traga, u velikoj akciji italijanske policije nazvanoj "poljska trava" zbog sumnje da su švercovali marihuanu iz Španije i rasturali je studentima i učenicima na području Padove i Vićence!

uhapšeni
uhapšenifoto: policija Vićence

Među uhapšenima našli su se Ivan T. (42), Miro P. (29), Nikola V. (22), Pero M. (52) i Stanoje S. (54), dok se za našim državljaninom (25) koji nije imenovan još uvek traga. Lisice na ruke stavljene su i Rumunki Andrei V.N. (31), kao i Italijanima Nikolasu I. (23), Mateu M. (25) i Mateu K. (48).

Razrađen sistem

- Svi Srbi, osim Stanoja S. zadržavni su u pritvoru, dok se on nalazi pod merama u stanu. Dosadašnja istraga je pokazala da je banda, na čijem čelu su bili pohapšeni Srbi, prodavala velike količine droge i faktički snabdevala tržište. Marihuanu su iz Španije kamionima prebacivali u Italiju i to preko prelaza Ventimilja. Čim bi natovareni teškaši prešli naplatnu rampu, droga bi iz šlepera bila istovarana u okolini Vićence, gde su je pakovali u kutije i držali je skrivenu u garažama - navode italijanski mediji:

pronađen novac
pronađen novacfoto: printscreen policija Viénce

- Grupa je imala razrađen sistem i marihuanu su pakovali u različite predmete pa je tako prodavali po gradovima uglavnom studentima i deci, jer su oni označeni kao najveći potrošači ovog "lakog narkotika" - preneli su mediji.

Poicijski psi

U spektakularnoj akciji hapšenja ove višečlane bande učestvovali su i specijalni policijski psi.

- Na snimcima objavljenim posle završetka akcije vide se policijski psi koji vršljaju po stanovima osumnjičenih u potrazi za narkoticima. Inače, tokom akcije, grupi su oduzeta tri automobila marki "BMW", "mercedes" i "audi" koji su vredni 200 hiljada evra, 5.5 kilograma droge, zasadi kanabisa, 22 mobilna telefona, 7.400 evra u gotovini, vagice, računar, 20 sim kartica, beleške i ambalaža za pakovanje -naveli su mediji.

Trojica pala ranije

U garaži 77 kilograma narkotika

Kako su mediji izvestili, istraga je počela još 9. decembra kada je uhapšen Ivan T. kod koga je pronađeno 9.6 kilograma marihuane i preko 4.000 evra u kešu. - Posle toga privedeni su Pero M. i Stanoje S. jer je u dve garaže otkriveno 77 kilograma droge. Istraga je omogućila detaljnu rekonstrukciju rada grupe i ustanovljeno je da su oni na ovaj način trgovali od oktobra 2019. godine - navode mediji.

(Kurir.rs/ J. Ivić/ Foto policija Vićence)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track