MUTNI POSLOVI ZAJEČARCA UBIJENOG U BRAZILU: U Sloveniji imao palačinkarnicu, navodno bio upleten u krijumčarenje ljudi
Foto: Banda B

pronađen u kamenolomu

MUTNI POSLOVI ZAJEČARCA UBIJENOG U BRAZILU: U Sloveniji imao palačinkarnicu, navodno bio upleten u krijumčarenje ljudi

Crna Hronika -

Marjan Jocić (39) zvani Maksa iz Zaječara, čije je telo u poodmakloj fazi raspadanja pronađeno u jednom kamenolomu u Brazilu, bio je blizak prijatelj sa Sašom Stojković (28) iz istog grada, poznatijeg po imenu Sale BIlder, koji je likvidiran 2008. godine.

Maksa je smatran za najozbiljnijeg igrača u ekipi u kojoj je bio i Stojković. Navodno, oni su bili deo grupe koja se bavila kriminalnim radnjama, ali to nikada nije dokazano. Neposredno pre ubistva Saleta Bildera, Jocić se odselio u Sloveniju. I posle toga je retko navraćao u svoj grad...

Ovo su potvrdili i Maksini ponznaici iz Zaječara, ispričavši da se u Maribor odselio pre nekoliko godina te da je zamo započeo privatni biznis, navodi Blic.

- Poznajem Maksu odranije, ali već dugo nismo u bliskim odnosima. Pre nekoliko godina se preselio u Sloveniju, u Maribor i tamo je započeo biznis, otvorio je palačinkarnicu... Godinama ga nisam video pa smo se vremenom udaljili, tako da mi je potpuno nepoznato zbog čega bi otišao u Brazil. Iznenadila me je vest o njegovoj smrti - ispričao je jedan meštanin.

U kakve je poslove Jocić bio upleten, da li se nekome zamerio i zbog čega je često putovao u Brazil, trebalo bi da otkrije istraga brazilske policije koja je u toku. U međuvremenu, saznalo se da je Jocić bio upleten i krijumčarenje ljudi iz Turske u zemlje EU dok je boravio u Sloveniji.

Podsetimo, Jocićevo telo pronašla je jedna meštanka koja je odmah alarmirala policiju. Pretragom terena, na dnu jezera pronađen je i automobil za koji se pretpostavlja da pripada Jociću.

Brazilska policija još pokušava da odgonetne kako je i zbog čega došlo do brutalne likvidacije mladog Srbina kod Plavog jezera u Brazilu.

(Kurir.rs/Blic, J.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track