SUDBINA ZVICERA U UKRAJINI JOŠ NEIZVESNA: Kavčanina posle ranjavanja u sačekuši čeka ili proterivanje ili izručenje
Foto: Printscreen Facebook

na kućnom lečenju

SUDBINA ZVICERA U UKRAJINI JOŠ NEIZVESNA: Kavčanina posle ranjavanja u sačekuši čeka ili proterivanje ili izručenje

Crna Hronika -

Kotoranin Radoje Zvicer (38), navodno jedan od vođa "kavačkog klana", koji je teško ranjen 26. maja ove godine u Kijevu, oporavio se i napustio bolnicu.

On je, prema nezvaničnim saznanjima, prebačen na kućno lečenje, a njegov status i status njegove porodice još je neizvestan. Prema nekim informacijama, Ukrajina bi mogla da im uskrati gostoprimstvo, iako njegova supruga Tamara i rođeni brat Goran imaju uredno prijavljeni boravak.

Da li će Zvicer biti izručen, i kome, ukoliko do toga dođe, još se ne zna. Za njim nema ni potrage, ali ni poternice da bi bio izručen Srbiji ili Crnoj Gori. U ovom trenutku se ne zna ni čije državljanstvo ima.

Četvorica Crnogoraca i Srba pokušala su da ga ubiju nedaleko od stana u kojem živi sa porodicom. Uhapšeni su desetak sati kasnije, prilikom pokušaja da ilegalno pređu u Moldaviju. U okolini Odese ukrajinski specijalci lisice su stavili crnogorskim državljanima Stefanu Đukiću i Emilu Tuzoviću, kao i Nišlijama Petru Jovanoviću i Milanu Brankoviću.

Šef Nacionalne policije Igor Klimenko je posle njihovog privođenja izjavio da je utvrđeno da je četvorka stigla u Ukrajinu početkom maja, da je unapred kupili vozila, automatsko oružje i organizovale nadzor nad budućom žrtvom i njenom porodicom. Prema evidenciji policije, Đukić i Tuzović su bliski barskoj grupi koju predvodi Alan Kožar.

Jedan od napadača ubio Zvicerovog kuma?

Za jednim od napadača na Radoja Zvicera, Petrom Jovanovićem (46), srpska policija traga zbog sumnje da je u januaru ove godine, na Bežanijskoj kosi u Beogradu, ubio Marka Vukovića inače Zvicerovog kuma.

- Odredivši datum ubistva, optuženi su čekali žrtvu u blizini njegove kuće. Nakon ispaljivanja pet hitaca na žrtvu, od kojih su je tri pogodila, dvojica počinilaca ušla su u automobil i napustila mesto zločina. Stotine metara dalje su zapalili automobil, kako bi uništili dokaze - saopštio je ukrajinski policijski portparol.

Kurir.rs/Novosti

Foto printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track