PRESUDA ZA UBISTVO NA ADA HUJI: Reliću osam godina i 10 meseci robije, oslobođen za otmicu!
Foto: Printscreen Facebook

viši sud

PRESUDA ZA UBISTVO NA ADA HUJI: Reliću osam godina i 10 meseci robije, oslobođen za otmicu!

Crna Hronika -

Aleksandar Relić, optužen da je ubio Miloša Stojanovića nakon dočeka Nove 2019. godine, osuđen je juče pred Višim sudom u Beogradu na osam godina i 10 meseci zatvora za ubistvo i nedozvoljeno posedovanje pištolja, a oslobođen za otmicu Marije Đurović, devojke ubijenog.

Podsetimo, Relić je 1. januara 2019. na Ada Huji oko sedam sati ujutru na parkingu prišao kolima u kojima su bili Stojanović i Đurovićeva i optužio mladića da mu je uzeo ključeve od stana. Posle svađe je ispalio hitac u glavu nesrećnog momka, koji je od povreda preminuo 9.januara u bolnici.

- Relić je prvostepeno osuđen na osam godina i 10 meseci zatvora zbog ubistva i nelegalnog posedovanja pištolja, a pritvor u kome se do sada nalazio biće mu zamenjen kućnim pritvorom do pravosnažnosti presude i upućivanja na izdržavanje kazne - navodi se u presudi.

advokat Nemanja Govedarica
advokat Nemanja Govedaricafoto: Nebojša Mandić

Tokom suđenja Relić je istakao da mu je žao.

- Bio bih najsrećniji da mogu da vratim vreme. Došao sam da se proveselim za doček Nove godine, nisam došao sa namerom da ubijem bilo koga. Ne sećam se događaja, sećam se da sam kukao - kazao je mladić kada je iznosio odbranu.

Advokati Nemanja Govedarica i Nikola Matić za Kurir kažu da su zadovoljni time što je sud oslobodio njihovog klijenta za otmicu i lake telesne povrede Marije Đurović, ali su najavili da će se žaliti na odluku o visini kazne, jer smatraju da je ubistvo počinjeno iz nehata, a pištolj za koji je osuđen nikada nije pronađen.

(Kurir.rs/ J.S./ Foto: Facebook printscreen, Nebojša Mandić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja