ODLOŽENO SUĐENJE ZA UBISTVO ĐUROVIĆA: Branioci optuženog izostali, jedan POZITIVAN na korona virus!
Foto: Dragana Udovičić, Privatna Arhiva

suđenje odloženo za jul

ODLOŽENO SUĐENJE ZA UBISTVO ĐUROVIĆA: Branioci optuženog izostali, jedan POZITIVAN na korona virus!

Crna Hronika -

U Višem sudu u Beogradu danas je za početak jula odloženo suđenje dvojici optuženih za ubistvo Blaža Đurovića (39) 10. marta 2018. godine na Dušanovcu.

Suđenje odloženo zbog izostanka branilaca optuženog Nemanje Ivanova, od kojih je jedan pozitivan na Covid 19, a drugi čeka rezultate.

Sa suđenja je izostao i punomoćnik oštećene porodice ubijenog.

Sud je nastavak suđenja zakazao za 2. i 22. jul u specijalnoj sudnici Okružnog zatvora u Beogradu.

Pored Ivanova za ubistvo Đurovića optužen je i Darko Vesković i obojica se nalaze u pritvoru više od dve godine.

Obojica negiraju krivicu i povezanost za ubistvom Đurovića.

Ivanov je uhapšen u Beogradu dve nedelje nakon ubistva, a Vesković u aprilu 2018. godine u Zagrebu, odakle je par meseci kasnije izručen Beogradu.

Optuženi su da su iz automatske puške sa 29 projktila iz automobila ubili Đurovića, a nakon toga zapalili njegov automobil.

foto: Dragana Udovičić

Na teret im se stavljaju krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Mediji su preneli da je Đurović ubijen ispred kuće rođenog brata u Ulici Vojvode Skopljanca broj 22, nakon što je dovezao njega i decu.

Ivanov je u februaru 2018. godine pravosnažno osuđen na dve godine zatvora za krivično delo lake telesne povrede (u tu kaznu mu je uračunata i ranije izrečena kazna zatvora u trajanju od osam meseci po pravnosnažnoj presudi) zbog učešća u sukobu u beogradskom hotelu "Majdan" u januaru 2015. godine, kada je ubijen Vladan Veličković.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track