EVO KO SU MIJATOVIĆ I DEBELI, LIKVIDARANI ŠKALJARCI! Imaju kilometarski dosije, a brat teško ranjenog Miloša Veskovića je u zatvoru zbog BRUTALNE SAČEKUŠE Blaže Đurovića na Voždovcu!
Foto: Printscreen/Vijesti

poznati policiji

EVO KO SU MIJATOVIĆ I DEBELI, LIKVIDARANI ŠKALJARCI! Imaju kilometarski dosije, a brat teško ranjenog Miloša Veskovića je u zatvoru zbog BRUTALNE SAČEKUŠE Blaže Đurovića na Voždovcu!

Crna Hronika -

Crnogorci koji su prekjuče ujutru u Nemačkoj izrešetani na spavanju, dok su boravili u iznajmljenoj kući, pripadnici su škaljarskog klana, te se smatra da ovim obračunom nastavljen rat kavačkog i škaljarskog klana, koji traje od kraja 2014. godine i do sada je odneo više od 40 žrtava.

U prekjučerašnjoj pucnjavi ubijeni su Darko Mijović i Nikola Jovanović zvani Debeli, dok su teško ranjeni Miloš Vesković i Miloš Pavićević i lekari se bore za njihove živote. Mediji su ovu četvorku označili kao pripadnike škaljarskog klana, dobro poznate crnogorskoj policiji.

Iako razlog njihove posete Nemačkoj za sada nije poznat, niti je jasan motiv ovog sukoba, pojedini tragovi sa lica mesta ukazuju na to da je reč o profesionalnoj i dugo planiranoj likvidaciji - pucači su bili maskirani fantomkama, niko od komšija nije čuo ispaljene hice, a žrtve su duže vreme praćene, te je njihovo kretanje bilo poznato napadačima.

Sa druge strane, pojavile su se i informacije da su se oni zapravo međusobno posvađali, a potom i zapucali.

Njegovo telo nikad nije pronađeno... Nemanja Medin
Njegovo telo nikad nije pronađeno... Nemanja Medinfoto: Vijesti

Ubijenog Darka Mijovića javnost poznaje iz slučaja otmice Nemanje Medina, Petrovčanina koji se smatra ubijenim i uprkos tome što njegovo telo nikada nije pronađeno. Mijović se, naime, na optuženičkoj klupi našao sa svojim bliskim prijateljem Vladimirom Ulamom, a sa njima je priveden i Bogdan Milić i još dvojica osumnjičeni.

Na teret im se stavljalo krivično delo ubistvo, iako telo nestalog nikada nije pronađeno, a sumnjičili su ubili Nemanju Medina i potom zapalili njegov automobi.

Svi oni odbili su poligrafsko ispitivanje.

foto: Profimedia

Mijović je zbog dela koje mu se stavljalo na teret uhapšen krajem avgusta 2016. godine u akciji barske i podgoričke policije. Međutim, krajem marta 2019. godine, Ulama i Mijović bivaju oslobođeni otužbe da su na podmukao način ubili Medina. Sve do oslobađajuće presude, Mijović je boravio u ZIKS-u u Spužu.

Nije gubio vreme već je, prema pisanju pojedinih medija, iza rešetaka sklapao nove veze sa pripadnicima škaljarskog klana.

I teško ranjeni Miloš Vesković, kako pišu crnogorski mediji, poznat je policiji i javnosti od ranije. On je, naime, rođeni brat Darka Veskovića Prike, koji se nalazi u zatvoru u Beogradu zbog ubistva Blaža Đurovića, koji je važio za osobu blisku kavačkom klanu.

Likvidacija Blaža Đurovića na Voždovcu
Likvidacija Blaža Đurovića na Voždovcufoto: Dragana Udovičić, Privatna Arhiva

- Darko Vesković optužen je da je zajedno sa Nemanjom Ivanovim učestvovao u likvidaciji Blaža Đurovića 10. marta 2018. godine na Voždovcu. Vesković navodno važi za osobu blisku Luki Bojoviću i Filipu Koraću, kao i škaljarskom klanu. Inače, srpski istražitelji veruju da je ubistvo Đurovića naručio upravo Korać - kaže izvor crnogorskih medija i dodaje da je Prika na suđenju negirao umeštanost u zločin.

foto: Dragana Udovičić

Sve žrtve pucnjave u Nemačkoj pripadnici su ogranka klana kojim rukovodi Alan Kožar, bezbednosno interesantna osoba za kojom je raspisana crvena Interpolova poternica, inače bliska Luki Bojoviću. Kožar se takođe smatra organizatorom ubistva Slobodana Šaranovića, koje je bilo okidač za mnogobrojne sukobe između zaraćenih grupa.

Inače, crnogorski mediji su pre nekoliko meseci spekulisali da je Kožar viđen na Kosovu, u vili porodice Keljmendi, gde su se i ranije krili mnogobrojni srpski i crnogorski policajci.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track