AFERA JOVANJICA: Uhapšena petorica policajaca i pripadnika BIA!
Foto: Screenshot

HAPŠENJE

AFERA JOVANJICA: Uhapšena petorica policajaca i pripadnika BIA!

Crna Hronika -

U nastavku istrage privrednog društva "Jovanjica", po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapšeno je još sedam osoba, među kojima su, kako Kurir saznaje, petorica pripadnika Bezbednosno-informativne agencije i Ministarstva unutrašnjih poslova.

- Nakon višemesečnog predistražnog postupka, u saradnji BIA, Ministarstva unutrašnjih poslova, SUK i SBPOK, pripadnici MUP uhapsili su sedam osoba, dok je osma u pritvoru, a jedna u bekstvu. Među uhapšenima je pet pripadnika državnih organa - A. T. i B. R. , R. B., M. K. i Z. B., kao i M. T. i S. M. - navelo je u saopštenju Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Više krivičnih dela

Uhapšeni se, kako je navedeno, sumnjiče da su izvršili krivično delo udruživanja radi vršenja krivičnih dela, neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojne droge, zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanje isprava.

- Članovi ove organizovane kriminalne grupe su od početka 2019. do 14. novembra 2019. vršili navedena krivična dela po nalogu organizatora P. K., koji se već nalazi u pritvoru - navodi se iz tužilaštva.

Istraga

Pretresi na više lokacija

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da su tokom jučerašnjeg dana bili u toku pretresi na više lokacija. - Uhapšenima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal na saslušanje - dodaje se u saopštenju.

Podsetimo, kao organizator kriminalne grupe označen je vlasnik poljoprivrednog društva "Jovanjica" Predrag Koluvija, koji je uhapšen 14. novembra prošle godine i od tada je u pritvoru.

Podignuta optužnica

Protiv njega i još devetoro osumnjičenih tužilaštvo je pre mesec dana podiglo optužnicu, koju je potvrdio sud, zbog sumnje da su na tom imanju, umesto organske hrane i konoplje, uzgajali marihuanu.

Posle hapšenja pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su, po nalogu tužilaštva, na ovom poljoprivrednom imanju u blizini Stare Pazove izvršili pretres pri kom su, kako se sumnja, pronašli ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima.

Tada je zaplenjeno 649,4 kilograma biljke za koju se sumnja da je osušena marihuana, kao i 65.581 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju, težine skoro četiri tone.

(Kurir.rs/Jelena Spasić/foto Screenshot)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja