GLUMAC POČEO SA IZDRŽAVANJEM KAZNE: Evo gde će i koliko robijati Goran Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

kazna stupila na snagu pre nekoliko nedelja

GLUMAC POČEO SA IZDRŽAVANJEM KAZNE: Evo gde će i koliko robijati Goran Jevtić

Crna Hronika -

Glumac Goran Jevtić (41) počeo je izdržavanje kazne od 10 meseci sa nanogicom i nalazi se u kućnom pritvoru.

On je pravosnažno je osuđen 4. marta ove godine zbog obljube tada 15-godišnjeg Luke K. Ovu odluku doneo je Viši sud u Somboru, kada je preinačio pravosnažnu presudu po kojoj je glumac trebalo da robija u zatvoru.

Kako se saznaje, glumac je počeo sa izdržavanjem kazne u junu u svom stanu u Somboru.

- Jevtiću je pre nekoliko nedelja naloženo da mu kazna o kućnom pritvoru stupa na snagu. Svi planovi o pozorištu su mu pali u vodu. Sve do marta i početka vanrednog stanja u zemlji radio je u Centru za kulturu Smederevo. Poslednje što je trebalo da igra je predstava, koju je sam režirao, ali mu je korona stala na put - otkriva izvor blizak Jevtiću.

foto: Marina Lopičić

Glumac ima dva slobodna sata dnevno da obavi sve željene aktivnosti, bilo da su one vezane za posao, rekreaciju ili nešto treće. Ako van svog stana ostane i koji minut duže, nanogica, koju nosi, alarmiraće nadležne organe. U tom slučaju, rizikuje da ostatak kazne odsluži u pravom zatvoru.

Jevtića je u oktobru prošle godine Viši sud u Somboru osudio na 10 meseci zatvora, a on je tada sa advokatom podneo molbu da kaznu služi kod kuće. Ona je, najpre, odbijena, da bi kasnije bila prihvaćena. Prvostepena presuda bila je doneta u martu prošle godine, a i po njoj mu je bilo određeno 10 meseci kućnog pritvora, ali bez nanogice.

Podsetimo, glumac je osuđen jer je u junu 2014. godine tada maloletnog Luku K, koji je imao 15 godina, u toaletu Narodnog pozorišta u Somboru primorao na oralni seks.

(Kurir.rs/S. telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja