Najnovije vesti

KURIR NA LICU MESTA, nastavak suđenja pred višim sudom u beogradu

MARJANOVIĆ U PALATU PRAVDE DOŠAO SAV U PLAVOM: Ali je izašao posle 10 minuta! Ova MISTERIJA danas ostaje nerešena

Crna Hronika

BEOGRAD - Pred Višim sudom u Beogradu danas je počelo novo ročište u postupku koji se vodi protiv Zorana Marjanovića zbog ubistva supruge.

Međutim ono je okončano već posle desetak minuta pošto na suđenje nije mogao da dođe stručni savetnik za telekomunikacije kog je odbrana angažovala. Novo ročište zakazano je za 24. septembar. 

foto: ATA images

Veštak je danas trebalo da reši misteriju mobilnih telefona članova porodice.

Naime, u nastavku suđenja Zoranu Marjanoviću (42), optuženom da je 2. aprila 2016. na nasipu u Borči ubio suprugu Jelenu Marjanovića (33), veštaci telekomunikacione struke treba da reše misteriju mobilnih telefona članova porodice Marjanović, za koje su bazne stanice navodno pokazale da su bili isključeni u vreme zločina.

Podsetimo, istraga je utvrdila da su se Zoran i Jelena, u momentu kada je ona ubijena, nalazili na istoj baznoj stanici, ali i da su svi njihovi ukućani u tom periodu ugasili svoje mobilne aparate. O ovoj temi ranije su se oglašavali i branioci Marjanovića.

1 / 16 Foto: Tamara Trajković

- Analiza baznih stanica imala je cilj da pokaže gde se ko nalazio u vreme zločina, a utvrdila je da su Jelena i Zoran bili na istoj baznoj stanici, što nije dokaz sam po sebi dovoljan, jer ista stanica pokriva i nasip u Crvenki, ali i kanal u kome je telo nađeno - kazao je ranije naš izvor iz istrage: - Na veštacima je da objasne ovaj fenomen, kao i drugu misteriju, odnosno, zašto su svi muški članovi porodice Marjanović - Zoran, Vladimir, Miloš i Uroš u vreme zločina ugasili telefone. Naime, zločin se, prema optužnici, dogodio između 16.49 i 17.30 , a aktivnosti mobilnih telefona Marjanovića ustanovljene su posle 17 sati. To je istražiteljima bilo veoma sumnjivo. Prvi telefon koji je uključen bio je Zoranov i to kada je počeo da poziva suprugu Jelenu. - Na Jeleninom mobilnom su ovi pozivi registrovani, a tada je utvrđeno i da je njen suprug bio upisan kao "Zlatan Mekin", a ostali članovi su se čuli nešto kasnije - naveo je sagovornik.

1 / 16 Foto: Tamara Trajković

Advokatski tim Zorana Marjanovića reagovao je svojevremeno na ove navode optužnice i naveo da su tvrdnje tužilaštva da je njihov branjenik namerno ugasio telefon klimave, kao i da postoje realni razlozi zašto telefon u vreme ubistva nije bio vidljiv baznim stanicama. - Iz prepiske s mobilnim operaterom vidi se da ne postoji pravilan "log off", odnosno komanda za isključivanje telefona. To može da znači i da Zoran nije namerno ugasio telefon, već da je on bio na nekom posebnom režimu rada. Takođe, ne može da se isključi mogućnost da je telefon izgubio signal - objasnio je advokat Stefan Jokić. Sledeće ročište zakazano je za 10. jul u Višem sudu u Beogradu.

Podsetimo, Pevačica "Granda" Jelena Marjanović ubijena je 2. aprila 2016. godine, kada je sa suprugom Zoranom i ćerkicom Janom otišla na trčanje po nasipu u Crvenki kod Borče. Zoran je tog dana prijavio njen nestanak i tvrdio da je ostao sa ćerkicom na početku nasipa, te da je suprugu odjednom izgubio iz vida. U ovom slučaju on je jedini optuženi i deset meseci je proveo u pritvoru, a sada se brani sa slobode. Od početka postupka Zoran tvrdi da nije ubio suprugu.

(Kurir.rs/J. Spasić)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...