UMESTO PESME ZAČULA SE KUKNJAVA: Stravičan udes dvojice mladića kod Majdanpeka, Nemanja je na mestu ostao mrtav
Foto: Printscreen/ Facebook

TRAGEDIJA NA PROSLAVI ROĐENDANA

UMESTO PESME ZAČULA SE KUKNJAVA: Stravičan udes dvojice mladića kod Majdanpeka, Nemanja je na mestu ostao mrtav

Crna Hronika -

Nemanja Svetozarević (17) bio je na rođendanskom slavlju svog druga Nenada R. (18) kada su seli na motor i sleteli s puta. Nemanja je poginuo, a Nenad je povređen

Nemanja Svetozarević (17) iz Negotina poginuo je, dok je njegov drug Nenad R. (18) iz sela Miroč teško povređen kada su motorom tokom proslave punoletstva povređenog mladića krenuli do grada po cigarete. Tragedija se dogodila preksinoć na putu Majdanpek - Brza Palanka.

Pili alkohol

- Nemanja je kobne večeri bio kod Nenada u selu na proslavi njegovog osamnaestog rođendana. Pili su alkohol i veselili se cele večeri, a u jednom trenutku su rešili da se malo provozaju motorom i kupe cigarete, koje su im nestale, pa da kasnije opet nastave sa veseljem. Seli su na motor koji pripada njihovom drugu, i to bez njegovog znanja, Nemanja na mesto vozača, Nenad iza njega. Malo su bili i pripiti. Kada su se odvezli, iza njih je kolima pošao Nenadov rođak - kaže rođak i dodaje:

- Nemanja je izgubio kontrolu nad dvotočkašem i sleteo s puta. Počeli su da se tumbaju niz livadu, a Nemanja je na mestu ostao mrtav. Nenad je bio iza njega na motoru i on je zadobio teške povrede, trenutno je u kritičnom stanju u niškoj bolnici, ali se nadamo da će se izvući.

teško povređeni nenad r..
teško povređeni nenad r..foto: facebook

Stravična tragedija desila se pred očima Nenadovog rođaka, koji je kolima išao iza njih.

- On je pozvao Hitnu pomoć i policiju, inače ko zna kad bi ih našli. Pitanje je i da li bi spasli Nenada - kaže sagovornik i dodaje:

- Preplašeni rođak je, pošto je pozvao pomoć, seo u auto i vratio se do Nenadove kuće, gde je njegovim roditeljima ispričao šta se desilo. Tada je slavlje prekinuto, a umesto pesme začula se kuknjava.

Umesto pesme kuknjava

Rođaci pričaju da su se svi radovali Nenadovom punoletstvu, a na zabavu su mu došli i rođaci iz Austrije.

- Nenad se radovao rođendanu i sa nestrpljenjem je čekao taj dan, pa zar baš na rođendan da se dogodi ovako nešto! Majka mu je došla iz Austrije, gde živi i radi. Pitanje je sad šta je sve prouzrokovalo ovu tragediju. Može biti da su malo brže vozili, pripiti, noć je, neiskusni su oni za motor, mladi i željni dokazivanja - kaže rođak.

Uzet DNK sa motora

Dvotočkaš bio neregistrovan

Kako nezvanično saznajemo, istraga je utvrdila da je motor na kome su mladići stradali bio bez registarskih oznaka.

- Reč je o "hondi" i to veoma ozbiljnom motoru, koji nije namenjen neiskusnim vozačima. Više javno tužilaštvo je naložilo da se uzmu brisevi sa motora radi veštačenja DNK, ali i da se telo nesrećnog Nemanje pošalje na obdukciju - kazao je izvor.

Kurir.rs - B. Travica - S. Božinović - Foto: Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track