NESREĆA U BUDVI: Novosađanin (17) jahtom smrvio čamac, poginula policajka
Foto: Profimedia

tragedija na moru

NESREĆA U BUDVI: Novosađanin (17) jahtom smrvio čamac, poginula policajka

Crna Hronika -

Sin biznismena privatnim avionom ušao u Crnu Goru, pa luksuznim plovilom, kako se sumnja, izazvao katastrofu na otvorenom moru, nedaleko od plaže Mogren

Novosađanin M. S. (17), za koga se pretpostavlja da je sin biznismena, uhapšen je u Budvi nakon što je, kako se sumnja, vozeći jahtu kod plaže Mogren izazvao pomorsku nesreću u kojoj je poginula Maja Šljivančanin (31), dok je Vladan S. (36) povređen.

Kako su preneli podgorički mediji, tragedija se dogodila u subotu oko 14.10 sati, kada se M. S. vozio skupocenim plovilom dugim 12 metara po otvorenom moru između Školjića i Mogren plaže.

Velika brzina

- Devojka i njen prijatelj su u isto vreme bili na istom delu mora, ali u malom čamcu, dugačkom 4 metra. Oni su se kretali ka plaži Jaz kada je u njih, velikom brzinom, udarila jahta. Nesrećna devojka, koja je inače bila zaposlena u Sektoru kriminalističke policije u Crnoj Gori, poginula je na mestu, dok je mladić koji je sa njom bio teško povređen - rekao je izvor iz istrage. Kako su očevici jezive nesreće ispričali, od siline udarca čamac se raspao na dva dela, a potom i potonuo. - Vladan S. je posle udara ostao svestan i pokušao je da pomogne svojoj prijateljici - ispričao je očevidac i dodao da su nesreću videli ribari sa obližnjih čamaca. - Oni su odmah pritekli u pomoć. Pomogli su mladiću da teško povređenu Maju ubace u ribarski čamac i odvezu je do obale. Nažalost, nju je brod teško povredio i njoj nije bilo spasa - rekao je izvor.

Opšta opasnost

Kako saznajemo, tinejdžer, koji je bio za upravljačem luksuzne jahte, nakon što je smrvio čamac nastavio je da plovi. - M. S. je navodno pokušao da pobegne, ali je ubrzo uhvaćen. Na jahti, koja je plovila pod američkom zastavom, u trenutku nesreće nalazilo se ukupno osam osoba i niko od njih nije povređen. Svi oni su bili privedeni u budvansku policiju i dali su izjave o nesreći. Nakon saslušanja M. S. je određeno zadržavanje zbog sumnje da je izvršio teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, kao i izazivanje opšte opasnosti - dodao je izvor. Inače, istragom je utvrđeno da je M. S. na primorje došao iz Srbije, i to privatnim avionom. - Jahta kojom je upravljao pripada njegovoj porodici, a nekada je navodno bila u vlasništvu porodice Svetozara Marovića, bivšeg predsednika Države Srbije i Crne Gore, ali je pre izvesnog vremena prodata. S obzirom na to da su granice Crne Gore trenutno zatvorene za državljane Srbije, moguće je da M. S. ima dvojno državljanstvo - kazao je sagovornik Kurira.

Istraga

Radar otkriva okolnosti sudara

Uprava pomorske sigurnosti pokušaće da preko radarskog sistema utvrdi kako je došlo do nesreće na moru, preneli su crnogorski portali. Žarko Lukšić, pomoćnik direktora za sigurnost pomorske plovidbe, kazao je u jutarnjem programu TVCG da je istraga u toku i apelovao da se poštuju pravila na moru. - Ako se ne poštuju, dolazi do ovakvih situacija. Uprava sa svim državnim organima pojačaće inspekcijski nadzor narednih dana - rekao je Lukšić.

Brojke

x 8 osoba bilo je na jahti x 2 osobe bile su na čamcu x 2 krivična dela stavljaju se na teret M. S.

Kurir.rs - J. Spasić - J. Ivić - Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track