Gradska uprava Sombora pod lupom: ZAŠTITNIK GRAĐANA KONTROLIŠE RAD POSLE NESREĆE NA RINGIŠPILU
Foto: Printscreen/Youtube

vašar

Gradska uprava Sombora pod lupom: ZAŠTITNIK GRAĐANA KONTROLIŠE RAD POSLE NESREĆE NA RINGIŠPILU

Crna Hronika -

Zaštitnik građana Zoran Pašalić pokrenuo je kontrolu pravilnosti i zakonitosti rada gradske uprave u Somobru posle nesreće na ringišpilu u kojoj je povređeno osmoro mališana.

Podsetimo, nesreća se dogodila u selu Kolut kod Sombora u nedelju uveče, kada je pukao glavni stub na vrtešci, pa su mališani popadali. Dečici je pružena medicinska pomoć, a o slučaju je obavešteno i Osnovno javno tužilaštvo u Somboru.

- Zaštitnik građana je od somborske gradske uprave zatražio obaveštenje o svim relevantnim činjenicama i okolnostima ovog slučaja, a naročito da li je vlasnik luna-parka posedovao dozvolu za postavljanje ringišpila, da li je posedovao atest za ringišpil i ako jeste, ko je izdao taj atest za ispravnost i bezbedan rad - saopšteno je iz ove institucije. Jaša Dragin, predsednik Udruženja preduzetnika zabavnih parkova, kazao je za medije da je odgovornost na vlasniku ringišpila. - Ne postoji inspekcija koja kontroliše rad ringišpila, ali moramo mi da vodimo računa o bezbednosti - kazao je Dragin.

(Kurir.rs/J. R. / foto; Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track