Najnovije vesti

OSUĐENI BEOGRADSKI MAKROI: Evo koliko će iza rešetaka provesti organizatori prostitucije
Foto: MUP Srbije

UHAPŠENI U JANUARU

OSUĐENI BEOGRADSKI MAKROI: Evo koliko će iza rešetaka provesti organizatori prostitucije

Crna Hronika

Pred Specijalnim sudom u Beogradu u četvrtak su prvostepenom presudom na tri odnosno dve godine i četiri meseca zatvora osuđeni Darko T. i Saša G, koje je Tužilaštvo teretilo da su organizatori kriminalne grupe čiji pripadnici su učestvovali u posredovanju u prostituciji.

Zatvorska kazna izrečena je i Milošu T, koji je osuđen na 18 meseci.

Uslovne osude izrečene su Staši M, Jeleni M, Dragani P, i Maji I. Kazne kućnog zatvora izrečene su Srđanu G, Nemanji R, Zoranu J, Nemanji S, Radomiru V, Danielu K. i Marku Ž. Na kućni zatvor je osuđen i Goran S. zbog zloupotrebe službenog položaja.

Prema optužnici, na teret im se stavlja da su od sredine marta, pa do januara ove godine, kada su uhapšeni, na području Beograda, ali i drugih gradova u Srbiji, u iznajmljenim stanovima organizovali pružanje seksualnih usluga za veći broj klijenata. U prestonici je najveći broj stanova bio u Novom Beogradu, a imali su iznajmljene stanove i na Dorćolu i Vračaru. Optuženi su, kako se tvrdi, devojkama davali polovinu zarade od ugovorenog iznosa za pružanje seksualnih usluga.

U usmenom obrazloženju presude, sudija je naveo da su tokom postupka dokazani navodi tužilaštva i da se odluka prvenstveno bazira na transkriptima prisluškivanih razgovora, ali i iskazima svedoka. U pogledu visine izrečenih kazni, veće se rukovodilo time ko je kakvu imao ulogu u grupi.

Radi prikrivanja identiteta i kriminalnih aktivnosti, kako je tvrdilo Tužilaštvo, optuženi su sebi i angažovanim ženama davali pseudonime i dalje organizovali oglašavanje prostitucije u sredstvima javnog informisanja. Devojke su se klijentima predstavljale kao Ksenija, Maja, Dijana, Tajči...

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...