AFERA JOVANJICA: Koluviji i ostalim okrivljenim za NEDOZVOLJENO UZGANJANJE MARIHUANE produžen pritvor za još 60 dana!
Foto: Screenshot

posebne okolnosti

AFERA JOVANJICA: Koluviji i ostalim okrivljenim za NEDOZVOLJENO UZGANJANJE MARIHUANE produžen pritvor za još 60 dana!

Crna Hronika -

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je rešenje kojim je za još 60 dana produžen pritvor Predragu Koluviji i ostalim okrivljenim za nedozvoljeno uzganjanje marihuane na poljoprivrednom dobru "Jovanjica", koji su uhapšeni u novembru 2019.

Portparol suda Mirjana Piljić precizirala je da je ovom odlukom potvrđeno rešenje Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, kojim je okrivljenima produžen pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom roku mogli da ponove krivično delo. Njima je pritvor produžen 3. jula za još 60 dana.

Optužnica je stupila na pravnu snagu, a pripremno ročište u ovom procesu je zakazano za 28. i 29. jul. U okviru istrage ovog slučaja početkom jula je uhapšeno još sedmoro okrivljenih, među kojima su pripadnici MUP-a i BIA. Koluvija i ostali su u pritvoru od novembra prošle godine.

Optužnicom se okrivljeni terete za dva krivična dela: udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, ali detalji optužnice još nisu zvanično saopšteni iz tužilaštva za organizovani kriminal.

Nakon hapšenja je saopšteno da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova po nalogu tužilaštva ušli na poljoprivredno dobro "Jovanjica" u blizini Stare Pazove i tamo pronašli ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima.

Tada je zaplenjeno je 649,4 kilograma osušene marihuane i 65. 581 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju, težine skoro četiri tone.

Kurir.rs/Tanjug

Foto Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track