HADŽIĆ RANIO NAPADAČA? Evo šta muči grčku policiju, a šta je egzekutorima IŠLO NA RUKU nakon ubistva Kožara i Hadžića
Foto: EPA, Profimedia, MUP RS

Ubice su pucale iz kalašnjikova i škorpiona

HADŽIĆ RANIO NAPADAČA? Evo šta muči grčku policiju, a šta je egzekutorima IŠLO NA RUKU nakon ubistva Kožara i Hadžića

Crna Hronika -

Da li je smrtno ranjeni Užičanin Damir Hadžić (44) na Krfu uspeo da rani jednog od napadača, znaće se kada bude završeno veštačenje njegovog "gloka" pronađenog u automobilu u kom su u četvrtak izrešetani on i Baranin Alan Kožar (46).

Kada je odmah posle zločina, počinjenog oko 14 sati po grčkom vremenu, objavljeno da su likvidirana dvojica muškaraca bliskih "škaljarskom klanu", mediji su izveštavali i o trećoj osobi koja je tom prilikom ranjena.

Ipak, tokom dana, niko nije pominjao treću osobu, iako je u prvi mah objavljeno da su dve osobe ubijene, a da je jedna ranjena.

- Da li ranjenik postoji, tek treba da se utvrdi - navodi izvor.

foto: printscreen kerkyrasimera.gr

Muke grčke policije

- Nejasno je da li je reč o meti koja je preživela napad ili o jednom od napadača. Videćemo da li je pucano iz "gloka", odnosno da li je Hadžić uzvratio na vatru. Moguće je da je neko od egzekutora povređen.

Prema izveštavanju grčkih medija, koji se pozivaju na krfskog patologa, Kožar i Hadžić su najviše metaka dobili u grudi i glavu. Na njihovim telima izbrojano je 29 rana, a istražitelji su pronašli više od 30 čaura na licu mesta. Ubice su pucale iz dve vrste oružja "kalašnjikova" i "škorpiona".

Patolog Gijanis Ajivatidis izjavio je da su obojica zadobila višestruke povrede po celom telu, sa više od deset metaka koji su završili u prsima, vratu,rukama i nogama. Prema njegovim rečima, celokupna "operacija smrti" dvojice Balkanaca trajala je nekoliko sekundi. Ovaj grčki stručnjak izneo je i detalj da se sve odigralo toliko brzo da žrtve nisu uspele ni da povuku ručnu kočnicu na automobilu u kom su zatečene.

Grčka policija uputila je informacije, posredstvom Interpola, crnogorskoj i srpskoj policiji, kako bi se razjasnile sve okolnosti dvostruke egzekucije na ostrvu Krf. Kožar i Hadžić izrešetani su po povratku sa plaže na parkingu, ispred vile koju su iznajmili pre tri meseca. Tela je, navodno, pronašao maser koji je došao na ugovoreni tretman.

Alan Kožar
foto: MUP RS

Ubice imale vremena da pobegnu

Prema nekim informacijama, oba oružja su imala prigušivače, jer niko od komšija ništa nije čuo, što je gotovo nemoguće kada je reč o rafalima iz automata.

Od krvavog pira do otkrića tela je, navodno, prošlo najmanje dva-tri sata, što je omogućilo egzekutorima da se dobro sakriju. Grčki istražitelji sada pokušavaju da na osnovu kamera na okolnim objektima bar donekle rekonstruišu dolazak i bekstvo napadača.

Veruje se da su Kožara i Hadžića egzekutori duže vreme pratili, ali operativna saznanja govore da je sasvim moguće i da je njihova lokacija skrivanja "prodata za debele pare", jer su za obojicom bile raspisane crvene Interpolove poternice.

Kožar i Hadžić poslednja tri meseca skrivala su se na dvadesetak kilometara od grada Krfa, u seocetu Agios Mateos. Ubice su ih tamo i pronašle.

VEZE SA LIKVIDACIJOM U ATINI

Grčki mediji povezuju dvostruku likvidaciju na Krfu sa smaknućem Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, januara ove godine u Atini. Pozivaju se na srpske i crnogorske medije i izveštavaju da je reč o ljudima koji su povezani sa "škaljarskim klanom". Napominju da je ova kotorska kriminalna grupa u krvavom sukobu sa "kavčanima" i da je na obe strane do sada ubijeno više od 50 ljudi.

- Nikada skuplje nije plaćeno 250 kilograma kokaina - prenose se reči jednog crnogorskog obaveštajca, koji je govorio o motivima surovih likvidacija, započetih zbog krađe pomenute količine narkotika.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja