MAŠINOVOĐA JE SVIRAO, ALI UZALUD: Oglasile se i Železnice Srbije o STRAVIČNOJ tragediji u Šapcu
Foto: Kurir/ A. M.

užas

MAŠINOVOĐA JE SVIRAO, ALI UZALUD: Oglasile se i Železnice Srbije o STRAVIČNOJ tragediji u Šapcu

Crna Hronika -

Na deonici pruge Ruma - Brasina, između naselja Štitar i Petlovača, dogodio se sudar putničkog automobila i teretnog voza „Srbija Kargo“, a u nesreći su poginule dve osobe iz drumskog vozila, vozač i suvozač, dok je dvoje dece povređeno i prevezeno u bolnicu.

Kako je saopšteno iz „Infrastruktura železnice Srbije", sudar se dogodio u 10.55 sati, a putni prelaz obezbeđen je vertikalnom drumskom signalizacijom. U saopštenju se navodi da je mašinovođa zvučnom signalizacijom najavljivao da voz prilazi putnom prelazu i počeo je da koči kada je primetio automobil na putnom prelazu, ali drumsko vozilo i pored svih znakova upozorenja nije na vreme uspelo da pređe prugu, navodi se u saopštenju.

1 / 5 Foto: Kurir/ A. M.

Na lice mesta izašli su pripadnici MUP-a, Hitne pomoći i železnice, a železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja utvrdiće sve detalje nesreće. Teretna kompozicija sa praznim vagonima saobraćala je iz Radinca za Federaciju BiH, dok se putnički automobil kretao iz pravca Loznice. „Srbija Kargo“ i „Infrastruktura železnice Srbije“ izrazili su žaljenje zbog tragedije koja se dogodila i izrazili saučešće porodici nastradalih. „Infrastruktura železnice Srbije“ i „Srbija Kargo“ još jednom su apelovali na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise i saobraćajnu signalizaciju, jer samo tako mogu da se spreče ovakve nesreće i sačuvaju ljudski životi.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track