Najnovije vesti

JEZIVO! LEŠEVE ŠKALJARACA POKUŠALI DA SPALE: Ubicama Kožara i Hadžića propao PAKLENI plan (VIDEO)
Foto: printscreen kerkyrasimera.gr

Grčki istražitelji otkrili

JEZIVO! LEŠEVE ŠKALJARACA POKUŠALI DA SPALE: Ubicama Kožara i Hadžića propao PAKLENI plan (VIDEO)

Crna Hronika

Ubice koje su u četvrtak likvidirale "škaljarce" Damira Hadžića i Alana Kožara ispred vile na Krfu polila su njihova tela benzinom, ali nisu stigle da ih zapale. Ovo su najnoviji podaci iz istrage grčke policije!

Podsetimo, visokopozicionirani pripadnici škaljarskog klana izrešetani su sa 29 metaka kada su se automobilom vraćali sa plaže na Krfu. Sama egzekucija Hadžića i Kožara trajala je manje od minuta, a oni, iako naoružani, nisu uspeli da se odbrane, niti da povuku ručnu kočnicu na kolima.

- Pretpostavlja se da su oni hteli da uđu u garažu luksuzne vile, jer je kod jednog od ubijenih muškaraca u ruci pronađen daljinski upravljač za otvaranje vrata. Ono što je posebno šokiralo istražitelje jeste činjenica da su tela ubijenih "škaljaraca" bila polivena benzinom - priča izvor grčkih medija blizak istrazi.

- Veruje se da su likvidatori planirali da zapale automobil u kome su Hadžić i Kožar ubijeni, ali da iz nekog razloga to nisu stigli da urade, jer su verovatno morali da beže. Istrazi ovog zločina, osim policije iz Atine, priključio se i Interpol, ali i druge jedinice.

- Angažovana je i pomorska policija, a aerodrom na Krfu se strogo kontroliše. Samo mesto likvidacije je neobično jer sa ostrva se ne može pobeći lako. To znači da su ubice ili odlučile da se pritaje na Krfu, ili su imale svoje plovilo. Trajekt koji vozi na kopno je malo verovatna opcija za bekstvo, jer oni znaju da će ga kontrolisati policija - navodi izvor.

Vila od 60.000 evra

Imali oružje i novac

Policija traga i za osobom koja je luksuznu vilu na Krfu iznajmila za Hadžića i Kožara i platila je, kako se sumnja, 60.000 evra. - Došli su 21. juna i trebalo je da ostanu dva meseca. U vili, u kojoj dan košta 1.000 evra, pronađeni su oružje, laptopovi, mobilni telefoni i velika količina novca.

Zanimljivo je da su grčki istražitelji uspeli da delimično utvrde kretanje "škaljaraca", koji su dugo bili u bekstvu. - Hadžić je prvi došao u Grčku i cirkulisao je na relaciji Mikonos-Krf.

Kako je Kurir pisao, "škaljarci" su ubijeni tačno dva meseca posle napada na vođu kavačkog klana Radoja Zvicera, a veruje se da je ovo upravo osveta za taj neuspeli atentat. Kao osoba koja stoji iza pokušaja ubistva Zvicera, tada se pominjao upravo Damir Hadžić, navodno nekadašnji "pink panter" iz Užica.

(Kurir.rs/Ekipa Kurira)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...