SLUČAJ DURMITOR: Pištolj nosio jedan uhapšeni, Runjo oslobođen!
Foto: Kurir

viši sud u beogradu

SLUČAJ DURMITOR: Pištolj nosio jedan uhapšeni, Runjo oslobođen!

Crna Hronika -

Miloš Nilović zvani Runjo, oslobođen je danas pred Višim sudom u Beogradu optužbi za nedozvoljeno nošenje pištolja, dok je Mitar Muratović zbog istog krivičnog dela osuđen na dve godine i tri meseca , ali mu se na kaznu dodaje ranije osuda Prvog osnovnog suda pa je jedinstvena kazna na koju je osuđen tri i po godine zatvora

Njih dvojica, podsetimo, bila su uhapšena u restoranu "Durmitor" 1. juna 2017. Osim njih, tada je privedeno još osam osoba koje su sa njima sedele za stolom i ručale, ali su svi osim Nilovića i Muratovića kao i Ilije Zeca koji je na osnovu sporazuma o priznanju krivice osuđen na uslovnu kaznu od 10 meseci zatvora sa rokom provere od tri godine, oslobođeni svih optužbi.

Policija je tada tokom pretresa pronašla dva pištolja, jedan u torbici a drugi na podu.

foto: kurir

Tokom suđenja, Nilović je tvrdio da nema nikakave veze sa pištoljima dok je Muratović priznao da je pištolje pronašao i poneo da ih preda u policijsku stanicu. Pošto ga je prijatelj pozvao na proslavu zaposlenja, kako je rekao, pre odlaska u stanicu svratio je u "Durmitor i tada je policija upala i uhapsila ih.

- Sud nije poverovao u navode odobrane da je pištolj poneo u policiju da ga legalizuje. Priznao je da ga je držao u automobilu, ali i da ga je uneo u restoran u kom je bio veliki broj ljudi - rekla je sudija u obrazloženju presude.

Na izricanju presude nije se pojavio Nilović koji je oslobođen optužbi.

Podsetimo, Miloš Nilović navodno je bio meta napada Miloša Miiljanovića koji je pre dva meseca naoružan upao u kafić na Vračaru. Nilović je uspeo da sa ostalim muškarcima koji su sedeli sa njim za stolom ustane i pobegne u unutrašnjost lokala. U izjavi za medije tada je potvrdio da je bio u lokalu, ali da nije član "škaljarskog klana".

(Kurir.rs/J. Spasić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track