Najnovije vesti

TURCI NISU USPELI DA PREVARE SRPSKE CARINIKE: Nadali se da u tegle krema i putera od kikirikija neće gledati kad ono ŠOK
Foto: Carina Srbije

tri akcije sprskih carinika

TURCI NISU USPELI DA PREVARE SRPSKE CARINIKE: Nadali se da u tegle krema i putera od kikirikija neće gledati kad ono ŠOK

Crna Hronika

Carinici su se prethodnih dana u nekoliko navrata, na prelazima Gradina i Batrovci, suočili sa pokušajima putnika da manje količine droge sakriju na neuobičajnim mestima - u teglama krema, putera od kikirikija, u kutiji sprotskih suplemenata.

foto: Carina Srbije

Jedan takav slučaj zabeležen je 25. jula na izlazu prelaza Gradina kada je otkriveno da holandski državljanin turske nacionalnosti, hašiš i marihuanu pokušava da prokrijumčari u puteru od kikirikija i kremu, precizira se u saopštenju Uprave carina.

Slučaj je otkriven kada su carinici tokom detaljnog pregleda golfa 6 holandskih registarskih oznaka odlučili da provere i sadržaj ručnog frižidera koji se nalazio u prtljažniku.

Otvorivši ga, carinici su ugledali nekoliko tegli čiji su sadržaj odlučili detaljno da pregledaju, jer je tokom leta već otkriveno nekoliko pokušaja skrivanja droge u nuteli.

foto: Carina Srbije

Ovog puta, zabranjeni sadržaj našao se i u tegli kikiriki putera, gde je putnik sakrio sedam grama marihuane. Potom su proverene i tegle sa kremom, u kojima su kremom bili preliveni zavežljaji hašiša teški ukupno 90 grama.

Sledećeg dana, 26. jula oko ponoći, na prelazu Gradina pristigla su trojica putnika turske nacionalnosti koji su se iz Nemačke uputili ka Turskoj.

foto: Carina Srbije

U putnoj torbi 38-godišnjeg putnika carinici su uočili kutiju sportskih suplemenata, ali kada su je otvorili u njoj su umesto suplemenata zatekli tablete roze boje sa oznakom domina za koje postoji osnovana sumnja da je reč o ekstaziju.

foto: Carina Srbije

Ustanovljeno je da se radi o ukupno 33 tablete, ukupne težine 11,3 grama, koje su odmah predate policiji u dalju nadležnost.

Prilikom detaljne izlazne kontrole za koju je 28. jula 2020. godine na prelazu Gradina izdvojen "lend rover" nemačke registracije, kojim su putovala dvojica nemačkih državljana, pronađene su semenke marihuane.

Najpre je u džepu košulje 40-godišnjeg vozača pronađena metalna kutijica sa pomenutim semenkama, da bi potom, ličnim pretresom u njegovom donjem vešu otkrivena još jedna drvena kutijica sa epruvetom punom istih semenki.

foto: Carina Srbije

Tog istog dana na prelazu Batrovci carinici su za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojili BMW X4 nemačke registracije, kojim je putovalo troje grčkih državljana turskog porekla.

foto: Carina Srbije

Prilikom ličnog pregleda u torbici koju je vozač nosio oko pojasa, pronađena je staklena tegla puna suvih cvetova marihuane, kao i jedan zavežljaj presovanog hašiša.

(Kurir.rs)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...